Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommartoppen läggs ned

Efter 20 år i etern har ”Sommartoppen” gjort sitt. I stället ska nya ”P 3 Sommarsession” turnera runt om i landet – dock utan topplista och mentometerknappar.

Annons

Ett av Sveriges Radios flaggskepp ”Sommartoppen” läggs ner, åtminstone för i år. Programledare som Ulf Elving, Gry Forssell, Anders Lundin, Sanna Bråding och i fjol Ayesha Quraishi och Mogge Sseruwagi har turats om att leda programmet sedan 1986.

I år satsar man i stället på nya programmet ”P 3 Sommarsession”, där Daniel Adams-Ray från Snook reser omkring på musikfestivaler. Ingen topplista ska presenteras, i stället blir det artistintervjuer och reportage bakom kulisserna på de stora musikfestivalerna.

– Det blir naknare och roligare möten. Programledaren blir mest som en sluss som släpper in lyssnarna för att ställa frågor till artisterna, säger Pia Kalischer, musikansvarig på SR som har utvecklat det nya programmet.

Huruvida ”Sommartoppen” kommer tillbaka i framtiden är inte skrivet i sten.

– Vi prövar något nytt i år, men det är inget som säger att vi ska göra det här ett visst antal år framöver, vi får utvärdera och se efter sommaren, säger Ulla Svensson, kanalansvarig på P 3.

– Om vi aldrig prövar nåt nytt så skulle vi aldrig få några nya program. ”P 3 Live Session” har varit ett oerhört framgångsrikt program så nu prövar vi att göra det konceptet på sommaren.

– Det hoppas jag verkligen inte, det vore förfärligt för då borde vi ha gjort det här för länge sedan. Listor är viktiga men vi sänder digilistan hela sommaren.

Sara Åkesson/TT Spektra

Annons