Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå upp-komikern som mimar

/

Det låter kanske som en paradox: Lasse Nilsen är stå upp-komikern som är utbildad mimare. Roligt blir det i alla fall, på Folkets hus i Hofors i kväll och på Gasta på Å-krogen i Gävle i morgon.

Annons

”I kroppen på Lasse Nilsen” heter föreställningen som Lasse Nilsen far runt i landet med. En annan komiker, Kristoffer Appelquist, har regisserat.

Och det handlar alltså om en blandning av mim och prat. Lasse Nilsen har gått på tjusiga ”Lécole de mime d’Étienne Decroux” i Paris och brukar uppträda på klassiska stå upp-ställen som Norra Brunn (där komikerna slänger sig i brunnen, ni vet) och har medverkat i ”Stockholm live”.

Han var också en av deltagarna i förra årets stora komikerturné Big Comedy som kom till Konserthuset i Gävle. Då var han den som stack ut mest, tyckte På Gångs recensent och skrev såhär: ”Mest fysisk i sin humor är doldisen Lasse Nilsen, som är showstopper med sin fejkade dövtolkning av Lionel Richies oavsiktligt komiska ”Hello”. ... I min bok var det doldisen som var bäst i ”Big Comedy 2008”.”

I kväll och i morgon kan man alltså få njuta av 75 minuter Lasse Nilsen, i Hofors och sen Gävle.

Mer läsning

Annons