Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadling i Gävle med egna låtar

/
  • Längs E 4. Anna Stadling är speciell gäst på Pernilla Anderssons turné som landar i Gävle i kväll.

Det tog elva år mellan debuten och nästa skiva. Anna Stadling har haft fullt upp med annat.

Men nu är hon på turné med Pernilla Andersson och då är det förstås hennes eget material det handlar om.

Annons

I kväll spelar de i Konserthuset i Gävle.

”E 4 mot norr”. Så heter Anna Stadlings skiva som kom i höstas. Och det stämmer nästan. Anna Stadling sitter i ett tåg som just passerat Gävle på väg norrut (typ längs E 4) när vi pratar, och när hon sen kommer tillbaka hit åker hon turnébussen ihop med Pernilla Andersson på E 4 fast norrifrån.

E 4-turné

– Man borde göra en turné längs E 4. Jag har kajkat runt så mycket, varit i Malmö på somrarna och så kommer jag från Sundvall. Så jag kan verkligen E 4, säger Anna Stadling.

Skivan, som alltså släpptes i oktober förra året, är hennes andra. Den kom elva år efter solodebuten.

– Jag har fått så många andra bra erbjudanden. Jag har jobbat mycket med Lars Winnerbäck till exempel. Och lusten, drivet att göra en egen skiva har inte funnits där. Man vill ju ha nåt att berätta också, och ju längre man lever desto mer har man att berätta, säger hon och lägger sen blixtsnabbt till att många unga människor också har mycket att berätta såklart.

”Har inte haft ro”

– Men jag har inte haft ro i själen helt enkelt.

Nu är hon med som speciell gäst på Pernilla Anderssons turné, en turné som är en fortsättning eller en omstart, på turnén efter albumet ”Ö” som kom till Gävle i höstas. Pernilla Andersson har ju medverkat med låten ”Desperados” i Melodifestivalen däremellan och släpper nu en ”Ö-Deluxe” skiva, där den ordinarieskivan utökats med bland annat Melodifestivalslåten.

– Vi ligger på samma bolag och det var de som kopplade ihop oss. Det är ett bra sätt för mig att presentera mitt material.

– Det är jättekul, vi sover i bussen så man kommer varann nära, säger Anna Stadling. Det är kul att åka två tjejer också, två tjejer som sjunger på svenska dessutom.

Olika uttryck

– Men vi har olika uttryckssätt. Pernilla rör sig mer åt jazzhållet och jag har en dragning åt americana, den där blå tonen.

Hittills har de fått väldigt fint bemötande på de olika konserterna, förklarar Anna Stadling.

– Att få spela live, det är ju det som är drivkraften.

Och på lördagskvällen kan man alltså höra de båda på Konserthuset i Gävle.

Mer läsning

Annons