Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan lämnade nya ”Melrose Place”

/
  • Nygammalt. Thomas Calabro och Laura Leighton från ursprungsserien är med när
  • Minns ni? 90-talsserien
  • Inte arbetslös. Ashlee Simpson-Wentz är även sångerska och dokusåpaprofil. Härnäst ska hon spela huvudrollen i en uppsättning av musikalen ”Chicago”.

”Melrose Place” skulle bli höstens stora tv-succé i USA – men stjärnan fick sparken och tittarna sviker.

Nu kommer serien till Sverige.

Annons

”Melrose Place” var en av 90-talets största tv-succéer – en dramaserie om ett gäng intrigerande och attraktiva unga Los Angeles-bor som alla bodde i samma hus.

Och precis som ”Beverly Hills 90210” har nu även ”Melrose Place” dammats av och gjorts om i en ny version.

På måndag börjar den visas i TV 400 i Sverige.

Ville ha fast jobb

Seriens mest kända profil är Ashlee Simpson-Wentz, syster till dokusåpastjärnan och sångerskan Jessica Simpson och gift med Pete Wentz, basist i rockbandet Fall Out Boy.

– Jag har gjort lite tv tidigare och eftersom jag har en son vill jag vara hemma och då passar det bra med ett stadigt gig, säger Ashlee Simpson-Wentz.

– Producenterna tyckte att ”Melrose Place” behövde nytt blod och min rollfigur Violet Foster är mycket intressant. Hon kommer från ett trasigt hem, åker till Los Angeles för att leta efter sin mamma. Violet är inte elak, men hon är manipulativ och totalt galen.

”Bestämt i förväg”

Men Ashlee Simpsons tid i ”Melrose Place” blir kort. En mordgåta som serien kretsar kring i början får sin lösning och stjärnan har fått lämna serien – fått sparken, uppges det i amerikanska medier.

Något producenten Todd Slavkin dementerar.

– Det var bestämt i förväg att mordmysteriet skulle vara över efter tolv avsnitt och vi visste från början att Ashlees karaktär Violet var en av de misstänkta. Showen skulle dessutom bli roligare, mer romantisk och sexig. Jag antar att de inte riktigt ser det i Ashlee.

Heather Locklear

Samtidigt har serien haft svårt att locka tittare, något som hjälpts upp något sedan Heather Locklear, som spelade ”Amanda” i originalserien, dykt upp även i efterföljaren.

Och Ashlee Simpson-Wentz var inte arbetslös värst länge. Med början i december ska hon spela den mordlystna nattklubbsartisten Roxie Hart i musikalen ”Chicago” på Broadway.

En roll som Simpson gjorde i London 2006.

Dessutom fortsätter karriären som sångerska.

Toppade Usa-listan

Debutalbumet ”Autobiography” toppade USA-listan 2004 och såldes i 400 000 exemplar första veckan och totalt fyra miljoner tack vare MTV-serien ”The Ashlee Simpson Show”.

Uppföljaren ”I am me” blev också etta i USA och såldes i tre miljoner exemplar världen över.

– Jag har inte skrivit några låtar på ett tag. Det börjar bli dags med en ny skiva, men inte förrän jag känner mig redo igen.

Keijo Liimatainen/TT Spektra

Mer läsning

Annons