Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storfavoriten Jay vann "Idol" 2010

/

Det blev storfavoriten Jay Smith som trots en bitvis skandalkantad säsong tog hem segern i "Idol" 2010.

Vinnaren tog mållös och omtumlad emot publikens jubel när finalen avgjordes på fredagskvällen.

Annons

Redan för några veckor sedan stängde ett spelbolag sin vadslagning på "Idol"-finalen. Så säkra var de på att rockkillen och lagerarbetaren från Helsingborg skulle stå som segrare på Globens scen. Och visst blev det Jay Smith som sjöng hem "Idol" 2010, före Minnah Karlsson, som alltså snubblade på målsnöret.

"Ljummet"
Det började inte så bra. Jay Smiths första låt för kvällen var en rockig version av Creeds "Higher". Låten var hans eget val, men juryn var inte så imponerad av hans insats.
– Du sjunger som vanligt som en gud, men det här var ljummet. Fel låtval, sade en besviken Laila Bagge.
Men när Jay Smith som andra låt sjöng Madonnas "Like a prayer", tittarnas val, ställde sig den drygt 13 000 man starka publiken i Globen upp och applåderade och bankade fötterna i golvet.
– Du är sjukt bra. I love you, jublande Anders Bagge.

Två skivor
Då Minnah Karlsson glänst i sitt första sångnummer, Gwen Stefanis "What you waiting for", låg de två idolerna lika i popularitet när de gick upp på scenen för att sjunga vinnarlåten, balladen "Dreaming people", som komponerats av bland andra Christian Waltz. Men det blev alltså Jay Smith som till sist fick äran att framföra låten ännu en gång, i det gyllene konfettiregnet.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons