Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormare charmar svenska kvinnor

/
  • Martin Stenmarck, Peter Stormare och Henrik Hjelt ska charma damerna i årets upplaga av
  • Inga svenska filmroller. Men Peter Stormare spelar snart in en ny Hollywoodfilm i Texas.

Peter Stormares schema är fulltecknat. En ny Hollywoodfilm väntar och till hösten släpper han två skivor. Det krävdes ett dödsfall för att han skulle hinna med Sverige och ”Ladies night”.

Annons

Gänget bakom ”Ladies night” har precis börjat gå igenom materialet inför höstens stora turné. 13 september stannar turnébussen i Gävle. Peter Stormare, för dagen klädd i Sverige-tröja, nojsar med Martin Stenmarck och komikern Henrik Hjelt som ska bli hans vapendragare.

– Martin har varit och frågat mig tidigare och jag gillar att göra annorlunda saker. Men när jag gjorde tv-serien ”Prison break” var jag bunden, jag kunde inte göra något annat. Först när min karaktär blev dödad kunde jag göra andra saker, säger han.

Hollywoodkarriären är i full gång, snart spelar han in en ny film i Texas (”men den kan jag inte prata om ännu”) och till hösten släpper han två nya skivor. Något mer svenskt filmprojekt är dock inte inbokat, trots framgångarna med dramat ”Varg”. I stället får den svenska publiken se Stormare skifta skepnad från fåordig renskötare på bioduken till kvinnokarl på turnéscenen.

– Jag har väl aldrig sett

mig som en ladies man, kommenterar han.

Men jag kommer ju från landet och vet att där tycker tjejerna om att kunna gå ut ensamma någon gång och slippa att grabbarna börjar slåss

vid elvadraget så hela festen blir förstörd.

Som skådespelare är Peter Stormare veteran, här är han en rookie.

Grand old man är i stället Martin Stenmarck som gör sin tredje repa i ”Ladies night”. Han bidrar med nyttig information inför premiären den 12 september i Västerås.

– Jag brukar ha relativt rutinerade herrar vid min sida och de har alltid sagt ”det är coolt, inga problem”, innan de gått upp på scenen. Men då har de inte hört den volym som 10 000 tjejer kan åstadkomma. Jag överdriver inte om jag säger att det är dubbelt så starkt som vad lika många killar kan åstadkomma.

Sara Ullberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons