Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslagen kultbandsfest i Högbo i helgen

/
  • Stolt arrangör. Ingemar Dunker har haft en intensiv sommar. I helgen avslutar han alla sina sommararrangemang med Hotrod & Rock-festivalen i Högbo.
  • 60-talsstjärnor. Shanes är en av helgens storbokningar.
  • Rockabilly-kväll i dag. John Lindberg Trio är ett av banden som spelar i dag, då nischen går mot 50-tals rock’n roll.eportagebild.
  • Mäktigt kultband. Hep Stars var det ledande svenska 60-talsbandet, i morgon spelar de i Högbo.

Musiktillställningarna har avlöst varandra i Sandviken i sommar. Och nu är det dags igen. Hotrod & Rock-festivalen intar Högbo och bjuder på två nostalgiska musikkvällar som går i 50- och 60-talsanda. Vad sägs om Hep Stars, Shanes och John Lindberg Trio. När Ingemar Dunker får vara med och boka kan det inte bli annat än bra.

Annons

Hotrod-träffarna för bilfrälsta är inget nytt. När så Högbo ville ordna en rockkväll kom Dunker på den ypperliga idén att slå ihop det hela. Hotrod och rock helt enkelt. Och så blev det. Varför nöja sig med en kväll när man kan göra två? Dessutom passade Dunker på att planera bokningarna som så att varje kväll får en särskild nisch. I dag blir det rock’n roll rockabilly med band som Hurley & The Blue Dots och John Lindberg Trio, och så Dunkers eget band Hank T Morris & The Amazing Buffalo Brothers. I morgon blir det 60-tals nostalgi av rang när inga mindre än Hep Stars och Shanes kommer till Sandviken.

– Hep Stars är ju kultbandens kultband och drar alltid jättemycket folk. Svenne kommer att köra både Elvis-tolkningar och Hep Stars-hits, så att alla blir nöjda, säger Ingemar.

Ett lokalt band från 60-talets era blir det också, The Kings från Hofors som lyckats få med sig hela originaluppsättningen.

Tar ett tag

Huruvida arrangemanget blir en succé eller inte återstår att se. Men Ingemar vet av erfarenhet att det kan ta ett par år innan arrangemang sätter sig.

– Jag tror på det här konceptet och vill gärna köra igen nästa år, att kombinera rock med något annat är jättebra. Med Musik i Bruksmiljö sa jag att jag skulle ge det tre år, och nu det tredje året så smällde det till. Att vara arrangör är ett vågspel, säger han.

Mer på gång till hösten

För Ingemar har det varit en minst sagt späckad sommar. Vid Bangen var han med och skötte artistbokningarna. Och Smedsgårdsbluesen på måndagar här väl ingen kunnat undgå. För att inte tala om Musik i Bruksmiljö som blev en riktig succé. Men ni ska inte tro att det är över när denna helg tar slut. Då börjar planeringen för höstgalan på Folkets Hus i Sandviken 1 oktober. Tidigare har den gått under namnet ”Svenska Hjältar”, men i år blir det ”Engelska Hjältar”. Och ni som glädjer er år helgens 60-talsfest har garanterat ett höstarrangemang att se fram emot, då galan blir en tribute till 60-talet. Med bland andra det framgångsrika tributebandet Liverpool som kör Beatles-låtar.

Svårt hålla låg profil

Att Ingemar Dunker gör en avsevärd insats för musiklivet i Gästrikland är det väl ingen som har något att sätta emot. Men själv önskar han ibland att han kunde vara lite mer i skymundan.

– Jag är nästan två meter lång och väger över 100 kilo, så det är svårt att hålla en låg profil som arrangör. Man vill inte trötta ut folk och vara med och dutta i allt som händer, säger han.

Men folk verkar knappast ha tröttnat på hans duttande, eller snarare yviga penseldrag som livar upp Sandviken.

– Folk är på mig varje dag och klappar mig på ryggen och tackar för det jag gör. Då vet man ju att man har träffat rätt och blir sporrad till att göra något extra roligt, säger Ingemar Dunker.

Mer läsning

Annons