Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superstjärnor laddar om

/
  • Lek och allvar. Trots att tävlingarna är på blodigt allvar hinner deltagarna skoja med varandra mellan tagningarna. Pernilla Wiberg med konkurrenterna Jörgen Jönsson och Tomas Gustafson.
  • Grinar illa. Kampen är hård och ibland säger kroppen ifrån. Här får Thomas Wassberg massage mellan tagningarna.

I brännande hetta på Stockholms stadion har några av Sveriges främsta idrottare samlats för att delta i TV 3:s storsatsning ”Superstars”. Hård kamp varvas med många skratt och en del tjuvnyp.

– Det krävs mycket för att vinna men vi har väldigt skoj runtomkring, säger Björn Ferry.

Annons

Deltagarna är uppdelade i fyra lag med en lagkapten i täten.

Alpina skidåkaren Pernilla Wiberg, längdlegendaren Thomas Wassberg, höjdhopparen Stefan Holm och skidskytten, nyblivne OS-guldmedaljören Björn Ferry är kaptenerna som genom hård kamp fått välja sina lagkamrater.

– Vi är ett komplett lag, vi är både långa, korta och breda och det tror jag behövs i en tävling som ”Superstars”, säger Pernilla Wiberg som avslöjar att hon numera håller sig i form med mycket löpning och cykling.

Segerkandidat

Snacket bland deltagarna pekar ut Stefan Holm som en möjlig kandidat till totalsegern. Envis och fokuserad säger de medtävlande, men också en dålig förlorare.

– För att vara en som hatar att förlora och alltid gör mitt bästa för att vinna tycker jag ändå att jag är en bra förlorare. Men det kan bli någon svordom och en knuten näven ibland, lite grinig måste man få bli, säger Stefan Holm.

Får träffa idoler

”Superstars” hade nypremiär förra året efter en längre tids uppehåll. Då deltog idrottslegender som Ingemar Stenmark och Börje Salming. Möjligheten att få umgås med gamla idoler var en av orsakerna till att Björn Ferry valde att hoppa på årets upplaga av programmet.

– Vi får förstås bra betalt för att vara med. Men det som är roligast är att få träffa idrottsstjärnor som Kennet Andersson som jag härmade när jag lirade i korpserien hemma i Storuman under VM 1994. Nu säger de att de kollar på mig när jag tävlar, och berömmer, det är kul, säger han.

Skämtar mycket

Om Stefan Holm är den seriöse tycks Björn Ferry vara den som spexar och skojar mycket mellan tävlingarna.

– Jag kör min stil och skämtar hela tiden, men det gör Kennet Andersson också, han är samma typ fast han har inte lika mycket kiss- och bajshumor som jag, han är nog lite mognare, säger Björn Ferry.

I höst får tv-tittarna veta vem som tar hem segern.

Mer läsning

Annons