Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talanger sökes till dragshow i Sandviken

/
  • TALANGER SÖKES. ”Religion och sexuell läggning saknar betydelse. Vi vill att alla som tycker det är kul att showa ska vara med”, säger Ola Nygren som tillsammans med Per-Arne Engblom söker talanger till dragshowen Visual som de sätter upp på Sandvikens Folkets hus i vår.

I vår blir det stor dragshow på Folkets hus
i Sandviken
. Ola Nygren och Per-Arne Engblom heter herrarna bakom föreställningen Visual som ska visas i maj.

Alla lokala talanger som vill stå på scen är välkomna på audition i helgen.

Annons

För tio år sedan gjorde de det för första gången, nu är OPA, som står för Ola och Per-Arne, tillbaka på Sandvikens Folkets hus för att göra ytterligare en dragshow.

– Då var vi bara 15 år och helt utan erfarenhet, det var ingen som hade några förväntningar. Nu har vi gjort flera stora produktioner och då finns det helt plötsligt krav.

Visual, som föreställningen heter, sätts upp på stora scenen i slutet på maj i år. Manuset är skrivet av Ola Nygren och Per-Arne Engblom och har jobbats fram under lång tid.

– Det som är skönt är att vi den här gången inte behöver följa några regler, äntligen får jag göra det där råa och nakna utan att ta hänsyn till eventuella föräldrar i publiken – nu åker kläderna av! säger Per-Arne Engblom ironiskt.

Och valet av scen har fler anledningar än bara nostalgi.

– Vi har kollat på flera andra spelplatser, bland annat inne i Gävle, men det är vissa saker som inte fungerar någon annanstans än här. Vi behöver kunna flyga från taket och vi behöver kunna elda. Här på Folkets hus känner de oss och har förtroende för oss och då kan vi leka lite.

På söndag hålls en öppen audition på Folkets hus där alla som vill kan komma till stora scenen på Folkets hus och visa vad de kan.

– Vi söker talanger. Lokala namn som är på väg och som vill testa hur det är att stå på en stor scen, säger Per-Arne Engblom.

Mer läsning

Annons