Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telia-pappan spelar fars i Gävle

/
  • FARS. När Telia-pappan Roland Nordqvist gör scendebut är det i farsen

Roland Nordqvist kommer till Gävle i helgen.
Jaha, tänker ni. Vem är det?
Telia-pappan. Med sig har han bland andra Johannes Brost och Sussie Eriksson i pjäsen "Pengarna eller livet".

Annons

Varumärken har blivit väldigt familjära de senaste åren. Alla ska ha en familj, eller åtminstone ett skönt arbetsplatsgäng, som i Ica-reklamen.

En av de mer populära reklamkaraktärerna är Telia-pappan, den lite tafflige ensamstående pappan som på mer eller mindre krystade sätt verkar basera sitt och familjens liv på telefonbolaget.

I verkligheten heter han Roland Nordqvist (visst är det lite tråkigt att få skrivet på näsan att Telia-pappan inte finns på riktigt?) och är journalist. Skådespeleriet har han bara pysslat med lite vid sidan om, och även om Telia-reklamen har rullat några år hade Roland Nordqvist före "Pengarna eller livet" inte någon erfarenhet av att stå på scen.

– Jag gick jag på auditionen enbart för skojs skull eftersom jag inte hade något särskilt för mig den dagen, som var en söndag, säger han i ett pressutskick.

Producenterna Anna Norberg och Robert Dröse fastnade, liksom många andra, för Telia-pappan i reklamen och ville ha med honom i pjäsen.

– Jag älskar farser och är en stor beundrare av Nils Poppe, som jag skrev en bok om 1994, så det var inte svårt att bestämma sig för att tacka ja.

Farsen "Pengarna eller livet" baseras på den kände brittiske manusförfattaren Ray Cooneys originalpjäs, och har tidigare spelats på svenska med Brasse Brännström och Sisela Kyle. Men när Norberg och Dröse nu tar farsen på Sverigeturné har de samlat ihop ett nytt gäng skådespelare: Figge Norling, Sussie Eriksson, Charlotte Strandberg, Johannes Brost, Martin Björk från "Fråga Olle" med flera.

Som brukligt i farser kretsar intrigen kring förvecklingar, närmare bestämt två portföljer som förväxlas, där den ena innehåller en stor summa pengar.

"Pengarna eller livet" spelas på Konserthuset på lördag.

Mer läsning

Annons