Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tensta tände Gävlepubliken

/

Stiligt svartklädd och självklart iförd Dr. Martins hoppade Adam Tensta upp på den breda Slickcity scenen under torsdagsnatten.

Annons

 

Tillsammans med sin energiske vapendragare ” Eboi ” och en DJ som även de var lika svart klädd som den nya skivans texter. Förortsrapparen som tidigare i år släppte den personligt blottande, mörka plattan ” Scared of the Dark ” höjde om inte annat ribban för den svenska hiphoppen ännu ett steg.

 

Med skarpa ljud, häftiga belysningar och en rökmaskinen uppskruvad på max spelas låtar som ” Like a Punk ” ” OK Wow ” och klassikern ” My Cool ” med enorm pondus bakom varje rim. Framför killarna stod en exploderande publik, bestående av alla åldrar som lyckligt dansade sig svettiga, hoppade och sjöng med på alla toner. Troligtvis över att det var år och dagar sedan Adam Tensta stod och rappade på en scen i Gävle men också över pengarna som just fallit in på kontona. Utan några som helst bekymmer om morgondagens tidiga start var dansgolvet fyllt till bredden hela natten.

 

I en värld fylld av droger och alkohol står Adam Tensta självsäkert på nyktra ben, sjunger om  familjeproblem, rädslan över att vara född ” annorlunda ” och förortsskvaller samtidigt som han erövrar ett gungande Gävle. Efter att ha avslutat sommaren och sparkat igång vad som kommer bli en musiksprakande höst med två extra nummer, tanklyftande jubel och vatten utkastat till sina törstiga fans klev han av scenen lika pigg som när han klivit på en timme tidigare och jag tänker ” herregud killen är helt outtröttlig! ”.

 

Niusha Khanmohammadi

 

Mer läsning

Annons