Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tentor lämnar plats för tvåorna i Local heros

Sandvikenbandet Cicero är band nummer två på Local heroes-spelningen på CC-puben på torsdag.
– Det blir vår första spelning, säger trummisen Lars Källgren men låter inte ett dugg nervös.

Annons

Det var en dramatisk omröstning i den här omgången av Local heroes (som du i vanliga fall hittar på www.arbetarbladet.se, men som just nu är nedstängt i väntan på nylansering 3 juni). Cicero ledde in i det sista, men de sista timmarna vände det och Sandvikenbandet Band avd gick upp i ledningen.

Vän av ordning tänker nu att då borde det vara de som står på scenen på torsdag, men de är förhindrade av tentor och annat runt om i landet (men de är väldigt glada över att så många röstat på dem, hälsar de) så vi bereder plats åt tvåorna, som ju nästan vann.

Cicero har inte funnits så länge. Ett år ungefär, får Lars Källgren ihop det till.

– Men för fyra, fem månader sen började vi repa mer. Vi bytte replokal och har fixat och donat i den nu, säger Lars Källgren och understryker (måhända med ett leende i mungipan) att det är grymt viktigt att ha en välfixad replokal.

Han och sångaren och gitarristen Jocke Strand, gitarristen Lasse Strand och basisten Alex Sörell är kompisar sen tidigare.

Nu satsar de på musiken.

– Vi försöker hitta ett eget sound. Men det är ju inte så lätt att göra nåt nytt. Allt är ju redan gjort, säger Lars Källgren och droppar referenser som Hardcore Superstar, Backyard Babies, Hellacopters, som de toppar med lite indie.

– Fast nu vet jag inte om mina bandkamrater kommer att strypa mig...

Man kan skaffa sig en alldeles egen bild av hur det låter genom att gå till CC-puben på torsdag och höra dem live, för allra första gången.

Scenen delar de med Argos Action.

Mer läsning

Annons