Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Scrags provar nytt materialet på hemmapubliken

/

Det händer inte jätteofta, men lite då och då i alla fall. Att Gävle­borna får chansen att bevittna en konsert med "hemmabandet" The Scrags.

Annons

De har precis kommit hem från en miniturné med alla svenska garagerockbands heliga moder – The Nomads. De spelade tillsammans på mc-klubbar mitt ute i skogen. Och de två banden kom så bra överens så det verkar som att vi kan förvänta oss fler samarbeten framöver.

Annars är The Scrags mest sysselsatta med att skriva låtar till ett kommande album, uppföljaren till deras självbetitlade debut som gavs ut för ett par år sedan. Den ska komma någon gång under nästa år.

Trummisen Fredrik Berglund är nöjd med hur bitarna börjar falla på plats, och berättar att låtarna tar The Scrags åt ett nytt håll. Inte bara samma korta, snabba punk-action som tidigare, utan nu kan låtarna bli tyngre ibland, och längre ibland. Samt innehålla mer psykedeliska partier. Dessutom har sångaren Antonio Fryk skaffat en synt.

– Det är en liten leksakssynt, så han kan fortfarande fara runt på scenen som han brukar när vi spelar live. Men vi kopplar den och distar den så att den låter som ett helt litet kärnkraftverk, säger Fredrik Berglund.

På annandagen ställer sig bandet på en livescen i Gävle igen. Och provar det nya materialet på hemmapubliken. Man måste ju se den där lilla synten, känner vi. På CC-puben.

Mer läsning

Annons