Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejerna utmanar Eric Saade

/
  • Nu så. För ett antal år sedan hade Linda Sundblad aldrig kunnat tänka sig att vara med i Melodifestivalen. Men nu har hon ändrat sig.
  • Nu så. För ett antal år sedan hade Linda Sundblad aldrig kunnat tänka sig att vara med i Melodifestivalen. Men nu har hon ändrat sig.
  • Annorlunda. Sara Lumholdt blev känd i gruppen A-Teens. Men de som förväntar sig A-Teens-Sara i Melodifestivalen kommer att bli besvikna.
  • Annorlunda. Sara Lumholdt blev känd i gruppen A-Teens. Men de som förväntar sig A-Teens-Sara i Melodifestivalen kommer att bli besvikna.
  • Linda Sundblad ska ge Eric Saade en match på lördag i Melodifestivalens tredje deltävling.
  • Sara Lumholdt tror på sin låt

Tre män har gått direkt till final i Melodifestivalen - men bara en kvinna. Det vill Sara Lumholdt och Linda Sundblad ändra på i Linköping.
– Det är dags att en tjej till går vidare, säger Sara Lumholdt.

Annons

Eric Saade är storfavorit i deltävlingen i Linköping. Men han lär få kämpa hårt på scenen, startfältet är ett av de starkaste i årets Melodifestival med många vassa kvinnliga deltagare.

Debutanter

Två av dem är debutanter i tävlingen, men riktiga veteraner i musikbranschen. Sara Lumholdt slog som tonåring igenom i A-Teens, gruppen som sålde ofattbara sex miljoner skivor fram till splittringen 2006. Linda Sundblad var bara 15 år när hon började sjunga i Lambretta, som gjorde succé i Sverige med låtar som "Bimbo" och "Creep".

– För några år sedan hade jag aldrig gjort det här. När jag började min karriär handlade så mycket om vad som var coolt och vad som inte var det. Men jag är 29 år nu och man lär sig under livets gång. Jag är på den här jorden för att leverera min röst som en gåva, då ska inte det spela någon roll i vilket forum jag gör det, säger Linda Sundblad.

Tandställning

Utmaningen har varit att gå konceptet Melodifestivalen till mötes – men ändå behålla sin egen personlighet, menar hon. Musikaliskt är den poppiga "Lucky you" väldigt mycket Linda Sundblad. Däremot har hon fått anledning att fundera över utseendefixeringen i den glittriga schlagervärlden.

– Jag satte in en tandställning två veckor innan jag fick veta att jag kommit med i Melodifestivalen och det har faktiskt varit en del diskussioner om att jag kanske borde ta ut den. Men det har bara känts fel i magen. Det sitter inte i min tandställning om jag kan sjunga, eller om låten är bra.

Sara Lumholdt tror att tv-publiken kan få en "stor liten chock" om de förväntar sig A-Teens-Sara på scenen.

– Jag var ganska blyg i gruppen och sade inte så mycket och tog kanske inte så mycket plats, självvalt. De senaste åren har jag utvecklats mycket inom sången och dansen, Jag tror att folk kommer att bli förvånade.

Strippstång

Till Linköping har hon kånkat med sig en strippstång. Sara Lumholdt är nämligen poledancinginstruktör och hoppas kunna träna lite i kulisserna på Cloetta Center. På torsdagen passade hon också på att ta en åktur i ett militärt jetflygplan över staden.

– Jag är en person som letar efter adrenalinkickar. När jag nu ska leverera en adrenalinkick på lördag så känner jag att jag behöver samla in lite galna kickar på vägen för att få energi, säger hon.

Mer läsning

Annons