Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre sångare i ösregn

/

Regnet öste ner när Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson uppträdde på Furuviksparken.

Annons

De tre frontfigurerna stod på utsatt konserttid på stora scenen medan regnet bara vräkte ned i floder.

Som alla nog kan förstå blev det inget publikrekord men en tämligen stor skara fick höra Patrik Isaksson inleda med benäget bistånd av de två andra sångarna. Inledningsvis delade trion broderligt på sånginsatserna och deras röster harmonierade verkligen gott med varandra. Det bakomvarande bandet var proffsigt och fick verkligen till det rätta allsångsläget på de 21 topplistehitsen som gemensamt levererades.

Tommy Nilsson verkade uppriktigt glad över den ståndaktiga skaran som hade slutit upp. Han hade fruktat att bara girafferna och en stackars lemur skulle stå nedanför scenen.

I den engelska låten "To many expectations" får vi ett slående bevis på varför Tommy Nilsson en gång sålde massor med skivor i Europa. Hans röst känns fortfarande internationell på ett självklart sätt och hela hans lekamen utstrålar ändå en ödmjukhet inför livet.

Uno Svenningsson ger oss en smart popdänga under titeln "Reser till fjärran land" och den tanken fick nog flera denna typiska sommarkväll för året.

Ljudet var litet väl diskantbetonat och ibland plågsamt högt men så återigen denna Tommy Nilsson som får publiken att sjunga allsång i "Öppna din dörr" medan de färgglada paraplyerna guppar i takt. Uno Svenningssons "Jag vill att vi tror på varann" fick samma sköna effekt.

Faktiskt så tilltog regnet i intensitet och det vann den ojämna kampen till sist men både grabbarna på scenen och den tåliga publiken stannade kvar till den mycket tänkvärda låten "Under ytan" som närmast fick en dubbeltydig betydelse denna kväll då himmelens portar öppnade sig över Furuvik.

Mer läsning

Annons