Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsam resa med Lill

/

Än kan man knappast räkna ut 40-talistbrudarna. I måndags åkte Tina Turner, 69 år, omkring i hissar och skylifts inför en fullsatt arena i Stockholm.

Annons

I fredags krossade Lill-Babs, 68, porslin med Carina Berg i ”Berg flyttar in” på TV4.

Och i går kom Lill Lindfors, 67, turné till Gävle konserthus. Inte lika spektakulärt – men hon är ytterligare en som inte riktigt verkar åldras.

Nu gör hon en resa genom sina år som artist. Det blir en hel del jazz och latinamerikanska rytmer. Samtidigt delar hon med sig av minnen som kantar musiken. Vi får vara med om första gången hon sjunger med en orkester, och när Olle Adolphson kommer seglande till hennes stuga på Åland.

Lill Lindfors är en van showartist och blandar enkelt standardjazz med pinsamma tonårsminnen och lustiga iakttagelser. Hon bjuder på sig själv och skapar snabbt en trevlig stämning. Mot slutet sätter hon till och med upp luggen i en röd tygsnodd och kör en humoristisk monolog.

Rakt igenom konserten briljerar hon dessutom med sin släpiga, sköna jazzröst. Hon sjunger snyggt och lekfullt. Hon är generös och ger plats för de andra musikerna. Det ger oss till exempel chansen att höra Hector Bingerts solostycke på inkaflöjt.

Men bara trevligt och småmysigt räcker inte hela vägen. Som bäst är Lindfors när hon blir allvarlig. När hon tar sig an Adolphsons ”Trubbel” eller Cornelis Wreeswijks ”Felicia, adjö” blixtrar det till. Rösten blir mer uttrycksfull och det lyfter konserten. Från att ha varit trevligt övergår det då till att vara riktigt, riktigt bra.

Så många sådana stunder blir det inte. Mestadels har vi trevligt, varken mer eller mindre. Därför lämnar jag konserthuset lite besviken över att inte ha fått höra örhänget som hade räddat hem ett högre betyg. ”Du är den ende”.

Mer läsning

Annons