Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldrade popstjärnor i TV4-komedi

/
  • David Wiberg som Jens, Jonas Karlsson som Peder, Peter Magnusson som Mange och Henrik Dorsin som Torkel i TV4:s nya komediserie

Henrik Dorsin, Peter Magnusson, Jonas Karlsson och David Wiberg blir pojkbandsidoler i TV4:s "Boy Machine".
– Det har varit roligt att leka popstjärna, säger Magnusson.

Annons

Komediserien "Boy Machine" kretsar kring Mange – på 90-talet hett eftertraktad frontfigur i ett populärt pojkband. Nu för tiden är han inte ens afterski-publikens förstahandsval och han beslutar sig för att försöka råda bot på det genom att återförena bandet.

– Peter Magnussons karaktär Mange är den drivande. Den snygga och balla personen, säger David Wiberg, känd från filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

Själv spelar han bandets minsting Jens, som känns igen för sin Nick Carter-inspirerade frisyr. De övriga bandmedlemmarna, Peder och Torkel, spelas av Jonas Karlsson och Henrik Dorsin.

Inspelningarna pågick i två månaders tid och innehöll av naturliga skäl en rejäl dos sång och dans – något som inte var helt lätt att få till.

För David Wiberg var dansutmaningen en del av lockelsen.

– Det var både det läskiga och det roliga, att tvingas dansa tillsammans och göra tuffa rörelser som först kändes obekväma, säger han.

Peter Magnusson beskriver inspelningsprocessen som "asrörig och intensiv, men rolig". Att "leka popstjärna" är något han i viss mån kan relatera till.

– Jag är lägereldsgitarrist och spelade när jag var liten och sedan runt 20 ville jag lära mig mer för att få tjejer, säger Peter Magnusson och skrattar.

Huruvida seriens Boy Machine lyckas slå igenom på nytt återstår att se. Till en början visar sig dock allmänintresset för de medelålders männens återtåg vara minst sagt ljummet och bandet tvingas kämpa i rejäl motvind.

"Boy Machine" får premiär i TV4 på fredag, den 16 oktober. (TT)

Mer läsning

Annons