Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsångs-Petra: "Jag har längtat"

/
  • Petra Marklund visste redan när hon gjort fjolårets sista
  • Panetoz på allsångsscenen förra året. I år är gruppen där igen och framför nya singeln
  • Carola kommer att framföra ett medley av sina hitlåtar från 80-talet i säsongspremiären av
  • Hasse

"Allsång på Skansen" är tillbaka. Petra Marklund gör sin andra sommar på Sollidenscenen.
– Det här är världens bästa sommarjobb, säger programledaren.

Annons

På tisdag kväll kommer Lasse Berghagens "Stockholm i mitt hjärta" åter att dåna ut över järv, visent, älg och allsångspublik. "Allsång på Skansen" är tillbaka, och sångerskan Petra Marklund leder programmet för andra året i rad.

– Det ska bli superroligt. Jag har verkligen längtat, säger hon inför säsongspremiären, som gästas av bland andra Carola, Panetoz och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Under sommaren kommer scenen att intas av ensemblen från musikalen "Jersey boys", Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw, Bo Kaspers Orkester, stjärnskottet Ida LaFontaine och rapparen Petter, för att nämna några.

– Det är precis det vi hade hoppats på, att få till en sådan här blandning av alla musikgenrer. Vi har traditionellt, vi har folkligt, vi har stjärnglans, vi har nya, lovande artister… Det känns rätt, konstaterar Petra Marklund.

För programledarens egen del känns det helt annorlunda att stå på Sollidenscenen i år jämfört med i fjol.

– Det är en jättestor skillnad, nu har jag ett år på nacken. Förra året var jag förvånad över att det var som en fest hela tiden. Det var absolut inte som att gå till jobbet, säger hon med ett skratt.

På tisdagskvällen kommer åskådarna på plats och framför skärmarna att få se Carola, just nu ute på den hyllade turnén "Det bästa av mig", framföra ett medley av sina hitlåtar.

– Det är lite gamla godingar från 80-talet som jag får jättehärlig respons på av publiken på turnén. Det är bra drag, lite rockigt, berättar Carola, som också kommer att framföra låten "Make a change" som hennes son Amadeus Sögaard skrivit.

Hasse Andersson blev något otippat barnens favorit i årets Melodifestival, och hans bidrag "Guld och gröna skogar" har kvalat in i årets allsångshäfte. Det här blir hans tredje medverkan i "Allsång på Skansen". Och så kommer Panetoz att framföra senaste singeln "Norge" och visa publiken sin tolkning av hur man dansar i grannlandet.

Mer läsning

Annons