Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fångarna är tillbaka på fortet

/
  • Marie Serneholt och Gunde Svan tillsammans med hela
  • Gunde Svan hyllar sin programledarkollega Marie Serneholt.
  • Marie Serneholt fick göra Gunde Svan sällskap på fortet när Agneta Sjödin tvingades hoppa av årets säsong.

Marie Serneholt fick akut rycka in som programledarvikarie för "Fångarna på fortet".
På fredag får man se hur hon klarade sig – då sänds det första avsnittet av den nya säsongen.

Annons

I våras skadade sig programledaren Agneta Sjödin i en cykelolycka och det stod snart klart att hon skulle missa årets omgång av "Fångarna på fortet".

Med bara veckor kvar till inspelningarna i Frankrike tvingades TV4 ge sig ut på jakt efter en vikarie. Jobbet gick till slut till Marie Serneholt.

– Det var två och en halv vecka innan vi skulle dra och jag hade jobb inplanerat en av de veckorna så jag hade väl en dryg vecka på mig att sätta mig in i allt. Det är mycket regler och sådant som jag var tvungen att plugga, säger hon.

Trots det späckade schemat tvekade hon dock aldrig inför uppdraget.

– Det är ett program som jag tittat väldigt mycket på sedan jag var barn och jag var själv med och tävlade för elva år sedan. Det är väldigt hedrande att få frågan om att leda ett sådant stort program så det var bara att tuta och köra, säger Marie Serneholt.

Väl på fortet går inspelningarna i ett högt tempo, två program spelas in varje dag, och Marie beskriver upplevelsen som "otroligt kul".

– Man vill ju såklart inte avslöja för mycket om vad som händer, men jag kan lova väldigt bra och underhållande program. Det växlar mellan skratt, humor, allvar och spänning, säger hon.

Hennes insats hyllas också av programledarkollegan Gunde Svan:

– Marie var jätteduktig, påläst och trygg. Jag åt henne att om du har gjort "Binglotto" live, som jag också gjort, och klarar det så bra blir det här inga problem. Klarar man "Bingolotto" är "Fångarna på fortet" enkelt, säger han.

Han medger dock att han först var lite orolig.

– Det är alltid lite osäkert när man inte känner vederbörande: Jag och Agneta har jobbat i nästan 20 år och det är tryggt att ha någon som man vet att man funkar med. Men det funkade fantastiskt bra, säger Gunde Svan.

Men att Marie Serneholt skulle ta över "Fångarna på fortet" på heltid är trots allt inte aktuellt.

– Det här är ju Agnetas tjänst, jag hoppade bara in som vikarie, säger hon och berättar samtidigt att hon kommer fortsätta satsa på tv-karriären.

– Tv är det som väntar framöver men exakt vad det blir kan jag inte gå in på just nu. Men det är tv jag vill syssla med.

Mer läsning

Annons