Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriterna i paradiset är tillbaka

/
  • Kjell Wilhelmsen, Maria Lundqvist och Lotta Telje.
  • Kjell Wilhelmsen.
  • SVT:s
  • Linus Wahlgren i den nya säsongen av
  • Lotta Teljes Majlis kommer tillbaka i och med den andra säsongen av

Fyra år har gått sedan Majlis, Glenn och de andra sökte lyckan i paradiset i "30 grader i februari". Nu är publikfavoriterna tillbaka igen.
– Jag är så glad för det, det är hjärta och smärta med den gubben, säger Kjell Wilhelmsen, som själv genomgår en svår period just nu.

Annons

Att börja på ny kula i ett tropiskt paradis där livet är varmt, lätt och roligt har nog många kylslagna svenskar drömt om. I den populära SVT-serien "30 grader i februari" kretsar handlingen kring en handfull rollfigurer som gjort slag i saken. Men livet visar sig bli minst lika kämpigt ändå för den hunsade hemmafrun Majlis (Lotta Tejle), den kärlekskranke bergvärmeinstallatören Glenn och den strokedrabbade arbetsnarkomanen Kajsa (Maria Lundqvist).

Kjell Wilhelmsen tror att seriens svärta bidrog till att locka de 1,5 miljoner tv-tittarna som bänkade sig framför varje avsnitt under förra omgången.

– Ingen pratar om döden och ensamhet i Sverige, men allt det där involveras i vår serie. Död, barnlöshet och längtan efter något annat. Och när folk, som kanske längtar till Thailand, kommer hem från fabriken eller kontoret och ser vår serie så tänker de att "de har det fan jävligare än jag".

Den folkkäre skådespelaren genomlider dock en kämpig tid privat - han har drabbats av bröstcancer. I SVT:s "Go’kväll" berättade han nyligen om sin cellgiftsbehandling, som ska pågå fram till i maj. Han har opererat bort ett bröst och lymfkörtlarna. Till Aftonbladet säger han att han går igenom en tuff tid, inte orkar arbeta och är sjukskriven.

– För min del finns inte att jag ska dö. Jag ska klara det här, säger han i programmet.

För Kjell Wilhelmsen innebar rollen som Glenn ett stort genombrott och han möter fansens reaktioner fortfarande, så gott som varje vecka.

– Bara bra reaktioner, folk gillar Glenn. Till och med a-lagarna på torget kommer fram och ropar "Hallå Glenn!". Då vet man att man är hemma.

I den andra säsongen av "30 grader i februari", som får premiär i SVT den 1 februari, flyttar Glenn och hans thailändska fru Oh hem till Göteborg. Ungdomarna Wilda och Joy börjar hänga med backpackers och får se mer av sin pappa, som spelas av Björn Kjellman.

Och Majlis, vars öde har omgärdats av spekulationer på nätet sedan hon så mystiskt försvann i slutet av första säsongen, hon är tillbaka.

– Det var inte alls säkert att hon skulle återvända. I förra vändan var faktiskt tanken att vi skulle spela in en scen där man såg henne ligga död i vattnet. Men vi hann inte med den scenen. Och det var tur det, det har varit ett äventyr för mig själv också att spela henne, säger Lotta Tejle.

Mer läsning

Annons