Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han gör TV4:s nya komedisatsning

/
  • I nya komediserien
  • Kajsa Ernst spelar Magnus (David Hellenius) mamma Ann.
  • Helena af Sandeberg spelar Magnus (David Hellenius) före detta flickvän Johanna.
  • Tommy Körberg spelar styvpappan Göran.

Nu är det klart vad som ska ta över efter succéserien "Solsidan" och få TV4-tittarna att skratta i vår. I David Hellenius nya komediserie "Älskade Östermalm" ligger humorn i kampen om att räcka till – i såväl livet som sociala medier.

Annons

– I den tid vi lever i bryr sig alla om vad andra tycker om en, och om det inte finns dokumenterat på sociala medier har det inte hänt. Just där finns det mycket humor och många saker att skratta åt, säger David Hellenius om nya serien "Älskade Östermalm".

Inspelningarna börjar efter sommaren. David Hellenius och regissören Staffan Lindberg, som även regisserade Hellenius senaste film "Micke och Veronica", har mejslat ut karaktärer som på olika sätt är knutna till Östermalm i Stockholm. Den egna rollfiguren Magnus är en personlig tränare vars liv kretsar kring gym, dejtande, tatueringar och att mäta sig med sina mer framgångsrika halvsyskon. Dessutom går han igenom en rejäl 40-årskris.

– Han är familjens svarta får som gör sin mamma besviken. Grannmammorna har de perfekta barnen medan hon har Magnus som mest springer runt i linne och trikåer, berättar David Hellenius.

Förutom Magnus får tittarna stifta bekantskap med mamman Ann (Kajsa Ernst), styvpappan Göran (Tommy Körberg), syskonen Michelle (Emma Peters) och Marcus (Messiah Hallberg), samt exet Johanna som spelas av Helena af Sandeberg.

Även om serien utspelar sig i ett av Stockholms finare kvarter finns det en hög igenkänningsfaktor för människor i andra städer, tror Hellenius.

– Nuförtiden jämför man sig inte bara med sina grannar, utan även med kändisar som lägger ut bilder där de myser i nystrukna pyjamasar. Sedan berättar media hur du ska träna, äta, bo och ligga på bästa sätt, säger han och fortsätter:

– Allting ska vara så jävla rätt innan man kan luta sig tillbaka och känna sig nöjd. Problemet är att man aldrig når dit när det ständigt finns en ny hare att jaga. Det blir jäkligt stressigt.

Även Hellenius själv påverkas av hetsen att göra saker och ting "rätt".

– Jag är helt klart en person som tänker på det och jämför mig med dem jag jobbar med eller bor runt omkring. När jag fyllde 40 började jag träna väldigt mycket och skulle äta vad som ansågs vara nyttigast. Men när det kommer till sociala medier försöker jag skoja till det istället för att lägga ut en "selfie". Men vem vet, jag kanske hamnar där jag också, säger han och skrattar.

"Älskade Östermalm" kommer att sändas i åtta delar på TV4 med premiär våren 2016.

Mer läsning

Annons