Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är höstens tv-nyheter

/
  • Josephine Bornebusch är en av TV3:s nya profiler. Tillsammans med Rachel Molin utforskar hon
  • Robert Aschberg ger sig in i matprogramsvärlden med

Plura i paradiset, Aschberg mitt i maten och Brontén i ett nytt "Efterlyst". I höst skyltar TV3 och TV8 med flera nyheter i tablåerna. Och framöver väntar ytterligare nysatsningar.

Annons

TV3-profilen Robert Aschberg gillar att testa nytt. Till hösten återvänder han till kanalen i matlagningsprogrammet "Hoppas det smakar", där amatörkockar testar sin egen och varandras mat i blindtest.

– Det är opretentiöst. Själv är jag ingen matexpert, jag bara äter den och blick tjock, säger programledaren.

Någon som i stället rör sig ifrån matsfären är Plura Jonsson. Inför nästa säsong ersätts "Pluras kök" av "Pluras paradis", där han tillsammans med Björn Christiernsson från "Äntligen hemma" snickrar växthus i Sörmland tillsammans med kända gäster.

– Man vet inte riktigt vad det ska bli, men jag hoppas att det blir roligt och lite lärorikt, säger Plura Jonsson.

I höst kan trean även presentera två nya profiler: Rachel Molin och Josephine Bornebusch, som i kanalens humorsatsning med arbetsnamnet "Rachel & Jossan" spelar tillspetsade versioner av sig själva. Duon kommer också att leda tv-galan "Kristallen" som sänds den 30 augusti.

En annan nykomling är "Prisjägarna", där man bland annat utforskar hur mycket det kostar att ha barn.

Samtidigt som TV3 blir ännu mer av en underhållningskanal förnyas TV8 och blir mer inriktat på kriminalprogram. I höst lanseras "Nya Efterlyst", med Tage Åström, Katarina Wennstam och komikern och polisen Hasse Brontén som programledare.

– Det är ett jättespännande projekt för mig. Det kommer att bli väldigt få skämt. Alla vill vara sheriffer, säger Hasse Brontén.

Tv-bolaget satsar också på mer lokalt producerat innehåll. Nästa år lanseras "Kan vi hjälpa till?", där Laila Bagge och Björn Christiernsson hjälper till med byggprojekt. 2016 blir det även premiär för treans egen dramaserie med arbetsnamnet "Black widows", med Peter Stormare i huvudrollen.

Mer läsning

Annons