Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda finalister i SVT:s mästarkamp

/
  • Sara Dikanda, Björn Lind och Danijela Rundqvist gör upp om mästartiteln i
  • Sara Dikanda, Björn Lind och Danijela Rundqvist har kämpat sig fram till finaldagen i
  • En tuff cykeltävling väntar finalisterna i

Frågesport, jaktstart och en mästarduell där deltagarna håller andan under vattnet i tre minuter. Vem gynnar finalupplägget i söndagens "Mästarnas mästare" – Sara Dikanda, Björn Lind eller Danijela Rundqvist?

Annons

De klarade sig genom Helvetesveckan. Men frågan är om inte finaldagen blir lika helvetisk för de tre finalisterna i SVT:s tävlingsprogram. Brottaren Sara Dikanda, längdskidåkaren Björn Lindh och hockeyspelaren Danijela Rundqvist visste inte på förhand vad som väntade dem under den sista tävlingsdagen.

– Alla grenar var ganska tuffa, jag vet inte om det framgår i tv, men det var ju på riktigt. Det var nästan hårdare än man trodde innan, säger Björn Lind.

Gemensamt för de tre finalisterna är att de är allround, både vad gäller fysiska övningar och kluriga frågesporter. Men Björn Lind påpekar att dagsformen inte var den allra bästa när han anlände till inspelningen på Sicilien.

– Jag var i dålig form och åkte dit för att ha kul och träffa andra. Men ju längre man kom i tävlingen desto mer ville man vinna, säger han.

Sara Dikanda tonar också ner sin egen fysiska form genom att beskriva sig själv som "avdankad" brottare. När hon får frågan om vem som är det största hotet i finalen kommer svaret blixtsnabbt:

– Danijela. Hon är i så otroligt fysiskt bra form i alla moment. Hon är vältränad, otroligt stark och har ett hårt psyke. Jag kände att hon skulle bli det största hotet.

Drivkrafterna till att vara med i programmet skiljer sig mellan deltagarna. För Danijela Rundqvist var det viktigt att ställa upp för att synliggöra hockeytjejerna i Sverige. För Sara Dikanda har tv-programmet varit en möjlighet att sätta strålkastarljuset på den ganska åsidosatta sporten brottning.

Alla pratar de om gemenskapen som uppstod under programmets gång – och den avslappnade stämning som omedelbart infann sig när de före detta elitidrottarna hamnade under samma tak.

– Jag kan inte prata för alla, men det är ett bra program. Det är inte vilket program som helst, det är inte en dokusåpa, jag tror det har rätt hög status att vara med i "Mästarnas mästare". Det är därför det känns kul att vara med, säger Björn Lind.

Mer läsning

Annons