Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellenius driver med ängsligheten i nya komediserien

/
  • I tv-serien
  • I
  • Så här är vi vana vid att se David Hellenius – som programledare för

Åldersnoja, sociala medier-frossa och perfekta fasader – David Hellenius vill skämta om den moderna, osäkra människan i nya komediserien "Finaste familjen".

Annons

David Hellenius syns som vanligt i "Let's dance" under vår – men mellan programledarinsatserna dyker han också upp i "Finaste familjen", som han skapat tillsammans med producenten och regissören Staffan Lindberg. I fokus i serien, som börjar sändas på långfredagen i TV4, står Magnus Cronqvist (David Hellenius) som jobbar som personlig tränare.

– Han har 40-årskris. När han mår dåligt så gör han en tatuering. Han är väldigt osäker och en produkt av samhället vi lever i och därför tror jag att folk kan känna igen sig i honom. Är man inte själv den mannen så kanske man har en kompis som är det, säger David Hellenius.

I övriga roller syns bland andra Tommy Körberg, Messiah Hallberg och Kajsa Ernst. Den senare spelar Magnus mamma, som gjort en klassresa och trivs bäst i Stockholms finare kvarter. Hon har svårt att acceptera sin sons livsval. Systern (Emma Peters) dokumenterar större delen av sitt liv på sociala medier.

– Jag fick idén till serien när jag såg kändisars Instagram. Alla verkar leva helt perfekta liv: De yogar klockan fem på morgonen, bakar och myser med barnen. Fast man vet att det egentligen i de flesta familjer är kaos på morgnarna. Allt är en fasad! Och det är det vi vill skoja om, säger David Hellenius.

Själv identifierar han sig inte så mycket med sin rollfigur. Magnus är singel och försöker nå upp till omgivningens förväntningar. David Hellenius är gift med programledaren Renée Nyberg, lever familjeliv och gör gärna revolt mot de ideal han ser i sin omgivning.

– Jag kan känna igen mig i det här med fasader. Men jag har snarare en tvångstanke om att jag ska göra tvärtom. Jag vill inte att allt ska vara så fantastiskt på Instagram till exempel. Jag tycker att det är roligt att visa upp motsatsen till det perfekta livet.

Mer läsning

Annons