Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LISTA: Här är årets bästa tv som gör upp om Kristallen

/
  • Mia Skäringer kan utses till årets kvinnliga skådespelare på tv-prisgalan Kristallen. Hon är nominerad för sin roll i TV4:s komediserie

Nu är årets nomineringar till tv-priset Kristallen klara. Och det är en lätt skruvad komedi i Värmlandsmiljö som är största förhandsfavoriten.

Annons

TV4:s komediserie "Ack Värmland" har chans till tre utmärkelser. Serien är nominerad som både årets humorprogram och årets program – dessutom kan huvudrollsinnehavaren Mia Skäringer knipa priset som årets kvinnliga skådespelare.

I "Ack Värmland", som är skapad av Ulf Malmros, spelar Mia Skäringer Anette som bor i Molkom med sin dotter. I seriens första säsong blir hon uppsagd från sitt jobb och försöker då starta ett eget företag. Nyligen blev det också klart att serien får en andra säsong.

– Anette har kanske inte alla hästar hemma men hon är väldigt skön, har Skäringer tidigare sagt om rollen.

Skäringer tävlar om titeln Årets kvinnliga skådespelare i konkurrens med Christine Meltzer, Lena Endre, Moa Gammel och Rachel Mohlin.

Vid galan den 30 augusti kommer också David Hellenius, Erik Ekstrand och Mackan Eklund, Fredrik Wikingsson och Filip Hammar samt Lasse Kronér att göra upp om titeln årets manliga programledare medan Carina Berg och Christine Meltzer, Gry Forsell, Malin Gramer och Sanna Nilsen är nominerade till årets kvinnliga.

Kristallen är en återkommande summering av det gångna tv-året där de svenska kanalerna turas om att sända galan. Årets gala direktsänds i TV3 med Josephine Bornebusch och Rachel Mohlin som programledare.

Mer läsning

Annons