Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekorddålig stämning på Morgan Allings dag

/
  • Morgan Alling är trots allt nöjd med sitt program i
  • Årets
  • Under Morgan Allings dag i
  • Morgan Allings dag på slottet präglas av clownerier och upptåg, men också av en mörk barndomshistoria. Arkivbild.    Foto: Jessica Gow/TT

Under Morgan Allings dag i "Stjärnorna på slottet" sätts det rekord i dålig stämning vid matbordet. När Alling berättar om sin trasiga barndom och skådespelarkarriär blir han avbruten – som han uppfattar det, "267 000 gånger" – av Claire Wikholm.
– Jag fick inte prata till punkt i princip. Och jag fick också kommentarer som inte var så jäkla snälla. Det gjorde rätt ont faktiskt, om jag ska vara ärlig, säger Morgan Alling till TT.

Annons

Skådespelaren Morgan Alling är andre man ut i SVT:s underhållningsprogram. Han har laddat upp med en dag där deltagarna får leva ut sina inre clowner _ en smärre pärs för dem som likt Stefan Sauk hela livet hållit sig ifrån den traditionella clownrollen. Men Allings dag präglas också av djup svärta. Berättelsen om hans barndom och ungdomsår kantas av svek, misshandel och övergrepp.

Det var ändå naturligt för honom att vara öppen om det svåra han varit med om i livet:

– När man pratar om det och visar det i tv, visar att vi kan prata om det här, att det är smärtsamt, men ingenting konstigt, då hjälper det och stärker andra. Jag kan tycka att det är fantastiskt att vi vågar prata om det.

Claire Wikholm är på hugget under dagen, ställer intresserade frågor, men avbryter också och ifrågasätter Morgan Alling på ett till synes okänsligt sätt. När han berättar om sin karriär och framgångarna med tv-programmet "Tippen" tröttnar hon på utläggningarna och utbrister:

– Jag tycker du är ganska självgod.

Morgan Alling berättar att mycket av det som sades under inspelningen trots allt har klippts bort.

– Men man kan ju inte klippa bort det helt. Jag tycker det är bra för det visar på min mognad. För 15 år sedan hade jag blivit helt knäckt och hoppat av och gått om någon sagt saker som "du är så självgod". Andra får döma, men är det något jag inte är, tycker jag, så är det självgod.

Hur är din relation till Claire Wikholm i dag?

– Hon är en kollega. Jag umgås inte med människor som har ett behov av att sätta sig på andra människor, jag säger hej och sedan är det bra.

Sara Ullberg/TT / Carl Cato/TT

Mer läsning

Annons