Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revansch för Höglund och Rönndahl

/
  • Jesper Rönndahl och Elisabet Höglund är årets segrare i SVT:s
  • Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kom tvåa.

Det blev revansch för Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl. På lördagskvällen stod de som segrare i SVT:s "På spåret".
– En otrolig känsla, säger Elisabet Höglund.

Annons

Strax innan tävlingen var klar lutade sig Jesper Rönndahl mot lagkamraten Elisabet Höglund i tågburen. Han hade räknat innantill på poängen, och sa till henne: "Elisabet, vi har vunnit 'På spåret'!".

– Det var ju magi. Magi! Det var en otrolig känsla. Filip och Fredrik har ju varit givna förhandsfavoriter och så kommer vi och slår dem, säger Elisabet Höglund.

För ett år sedan såg det annorlunda ut. Då snuvades Höglund och Rönndahl på segern i finalen, då de förlorade mot Göran Everdahl och Helena von Zweigbergk med snöpliga 32-37. Nu var det chans på revansch, och det gick vägen: den här gången var det Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som blev besegrade.

– Vi kände väl lite att vi kanske inte ska begära mer än att bli tvåa i år också. Vi visste att vi hade en chans, men vi ansåg att våra motståndare var så pass bra att de också skulle kunna ta hem det, säger Elisabet Höglund och avslöjar att Filip Hammar tippade rätt vinnare före finalen:

– Före inspelningen sa Filip: "Fan, de slår oss, vi har ingen chans". Jag vet inte om de kände sig i dålig form eller vad det var.

"På spåret" är ett av Sveriges absolut mest populära underhållningsprogram vid sidan om Melodifestivalen, med tittarsiffror som nosar på tre miljoner. Det ligger mycket prestige i att vinna, enligt Elisabet Höglund. Men det kommer inte gratis - hon har pluggat som en galning i flera månader.

– Jag läste på om alla världens huvudstäder, alla friidrottsrekord, svenska städer och världens längsta floder. Historia, romarriket, allt. Det är ju en slump om det man läst råkar komma med i en fråga, det har väl hänt några gånger, men den tid jag har lagt ned på att läsa in står inte alls i proportion till vad man får ut av det. Timpenningen är väldigt låg i det här programmet!

Just pluggandet är en av anledningarna till att förlorarna unnar vinnarna vinsten i år. Det, men också att de vet hur det känns att komma tvåa, enligt Fredrik Wikingsson.

– De förlorade ju finalen förra året, och det kan ju inte vara så jäkla kul. Tanken på att förlora två finaler i rad är ju hemsk. Och jag vet att Elisabet har pluggat varje dag i sex månader inför det här, medan jag och Filip drack tre starköl på X2000 ned till Göteborg som förberedelser. Finns det någon karma i världen så förtjänade de att vinna, säger han.

Att Elisabeth Höglund och Jesper Rönndahl hamnat i samma lag har förundrat tittarna hela vintern - de är väldigt olika. Men enligt Elisabet är det just det som är poängen:

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Han är så otroligt allmänbildad trots att han är relativt ung. Han är jättebra, och jag hoppas han tycker detsamma om mig.

Mer läsning

Annons