Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna Nielsen tar över allsången efter Marklund

/
  • Sanna Nielsen blir ny programledare för

Spekulationerna visade sig stämma – Sanna Nielsen tar över "Allsång på Skansen" nästa år. "Jag blev chockad när jag fick frågan", säger hon till TT.

Annons

När säsongens sista "Allsång på Skansen" sändes i förra veckan avslöjade Petra Marklund att hon kommer att lämna programmet. Sedan dess har det spekulerats i vem som skulle bli hennes efterträdare. Tidigare i veckan pekades Sanna Nielsen ut som ny programledare av tidningen Aftonbladet. Nu bekräftar också SVT att det blir hon som får jobbet.

– Jag är helt galet förväntansfull och nyfiken på att få leda "Allsång på Skansen" och hitta min roll i programmet, säger Sanna Nielsen till TT.

Redan när det i början av veckan spekulerades att Nielsen skulle få rollen kom reaktioner i sociala medier från flera håll.

"Sanna Nielsen tar över Allsångsmikrofonen. Huka er gubbar och kärringar – det här kommer att bli bra!" skrev Babben Larsson på Twitter. Även Malena Ernman var positiv till nyheten. "Lysande val. Igen", skriver hon.

Sanna Nielsen gjorde programledardebut i årets upplaga av Melodifestivalen, som hon ledde tillsammans med Robin Paulsson. Hon hyllades för sin insats – inte bara av publiken utan även av sin kollega.

– Hon borde ta över "Allsång på Skansen"! Det vore perfekt, sade han till TT inför deltävlingen i Östersund i februari.

Nielsen var elva år när hon 1996 slog igenom med "Till en fågel", som blev etta på Svensktoppen. Hon har tävlat i Melodifestivalen sju gånger – och 2014 vann hon med "Undo" som sedan kom tre i Eurovision Song Contest. Hon har också varit med i Diggilooturnén och gjort flera julturnéer.

Mer läsning

Annons