Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarna erövrar läkerolen

/
  • SKRIK. Fansen skriker när Johan Palm visar sig. Han är en av artisterna som kommer till Sommaryran vid Läkerol Arena.

Förbered er på ett stort skrik.
Johan Palm lär dra tonårsflickor till Sommaryran.
När Tomas Gavlén går vidare från Cityfesten till festival vid Läkerol Arena är det med sikte på ungdomar och barnfamiljer.

Annons

När man läser igenom programmet till det nya evenemanget Sommaryra vid Läkerol Arena är det lätt att föreställa sig vem som jublar.

En tänkt målgrupp.

En fjortonårig tjej som först får ser Johan Palm, flickfavoriten, och sedan gå på ett stort ungdomsdisko inne i arenans foajé. Dagen efter kan hon ta fjortissovmorgon och masa sig iväg för att se Amy Diamond på eftermiddagen.

– Vi satsar mycket på verksamhet för ungdomar och familjer, säger Tomas Gavlén, som nu går vidare med Sommaryra-konceptet efter Cityfestens frånfälle.

Det drogfria ungdomsdiskot inne på Läkerol Arena fortsätter traditionen från Cityfesten med ett dansställe – storbildsskärmar, laser, Brynäs-spelare, Global veejays och rökmaskiner utlovas – för tonåringar. 1 000 ungdomar ryms.

Som På Gång konstaterade i en summerande artikel om konsertvåren i Gävle, finns det inte många bra svenska artister som inte har varit här nyligen. Något som även Tomas Gavlén påpekar:

– Alla stora artister har redan varit i Gävle den senaste tiden, och vi vill ge en scen för den lokala musiken.

Bland de lokala akterna märks bland annat Cash is King, men även ungdomar från Ackes dansskola och unga artister från Helges får en chans att uppträda för en större publik.

En ny duo, som snart är aktuella med sin första ep, är Björk och Stoffe. De ser Sommaryran som en bra chans att få synas för en stor publik.

– Jag tror att det blir en jättebra scen, och att vi passar in där med sommar och festivalstämning, säger David Björk.

Att området nu är Läkerol Arena och inte centrala Gävle, innebär att hyssjande grannar inte längre är ett lika stort problem.

– Det som är bra är att vi inte behöver ta samma hänsyn som i stadsmiljö.

Störst oljud lär emellertid komma från tonårsstrupar snarare än dånande musik. När Johan Palm fick sitt genombrott i ”Idol” blev han snabbt de yngre tjejernas favorit, och blev känd för skrikande fans som dränkte jyruns omdömen i trumhinnedödande tjut.

I synnerhet om omdömet var negativt.

Johan Palm fick ett artistliv post-”Idol”, och har under sommaren haft en hit med låten ”Emma Lee”.

Han har snabbt fått lära sig att hantera efterhängsna fans:

– Det är nästan alltid roligt, men det beror på hur folk beter sig. I bland förstår de inte när det räcker, som när jag sitter och äter och vill fortsätta prata med mitt sällskap. Men även i de sammanhangen måste man vara trevlig, jag kan ju inte bli arg på någon som kommer fram för att de tycker om mig. Det vore dessutom dåligt för mitt rykte, säger han till TT Spektra.

Mer läsning

Annons