Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåtgående band till Kungen

/
  • Avslutar festivalen. Kongh representerar den tyngre genren som märks av under lördagen. Sedan några månader tillbaka är arrangören Olle Hedenström en del av bandet.

För elfte året i rad presenterar Back Beat Bolaget sin sommarfestival ”Ta livet i dina egna händer”, på Kungen i Sandviken. Som vanligt kan de presentera en musikmässig bredd, även om lördagen går åt det tyngre hållet med Kongh som headline.

Annons

– Jag känner mig väldigt nöjd, det här är den bästa banduppställningen på länge, säger Olle Hedenström som är en av arrangörerna.

Francis som avslutar fre- dagen och Kongh som avslutar lördagen är trogna Kungen-band, och stora favoriter hos arrangörerna. I övrigt är valet av band en blandning av tidigare akter och nya upptäckter.

– Vi är ju väldigt musikintresserade vi som bokar, så vi tar hit bra band som vi ramlar över, säger Olle.

Band på väg upp

En återkommande linje är att boka band som är på väg att slå igenom, en fingertoppskänsla som de har lyckats med under många år. Denna sommar tror Olle att Pyramido kommer att bli just en sådan bokning.

– De förutspår vi kommer att bli riktigt stora i höst. De är redan på gång, så det känns riktigt bra att de ska spela, säger han.

För Olle blir Konghs besök extra speciellt just i år. Sedan tre månader tillbaka är han nämligen en del av bandet, som basist. Så denna gång kommer han inte att stå framför scenen som en stolt arrangör.

Detta blir Olles andra spelning med Kongh, och den första på hemmaplan. Efter denna festival väntar storartade upplevelser, i september åker de nämligen iväg på Europaturné som förband åt Yob.

Ingen utomhusscen

– Det är det absolut största bandet inom doom, så det känns väldigt stort, säger Olle.

28 spelningar på en månad ska de hinna med. Men först kan du alltså de dem på Kungen i morgon.

Nytt för i år är att det inte finns någon utomhusscen, men i övrigt tror Olle att besökarna kommer att känna igen sig.

– Vi började som en motreaktion på ett tråkigt kulturliv här i krokarna, och så är det fortfarande. I stället för att klaga tar vi saken i egna händer, säger Olle Hedenström.

Mer läsning

Annons