Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackert i andra hand

/
  • En ledigare klädsen i ärtgröna byxor med matchande skjorta. Till det en militärinspirerad kavaj med mässingknappar och två broscher. Fyndat på Biståndsgruppen.
  • Spetsen är populärare än på länge. En blå klänning från 50-talet, med trekvartsärmar och ett spetslager över blankt tyg. En grön väska i mocka bryter av och piggar upp. Fyndat på Nybo Café.
  • I en gul hellång klänning i mjuk spets kan man vänta på middagssällskapet. En kopp kaffe så man piggnar till. Fyndat på Nybo Café.
  • Fika med vänner-kläder i en blå klänning med vackert vitt mönster och kavaj istället för kofta för att hålla värmen. Hattar gör sitt återintåg på marknaden, och vad är bättre än en gammal hatt gjord av en modist? Fyndat på Nybo Café.
  • Redo för fest i lång kavaj och svart kuvertväska. En slips runt halsen istället för halsband. Fyndat på Biståndsgruppen.

Uppsägningar varslas och många tänker på pengarna och framtiden. Att konsumera nya kläder kan kännas onödigt.
Men även om allt är tungt, eller kanske just för att allt är tungt, kan man vilja känna sig fin. Med en ny stass till advent eller en vacker klänning till julfesten.
På gång har rekat second hand-banan.

Annons

I gamla tiders ekonomiska kriser blev kjollängden ironiskt nog längre. I nya tiders ekonomiska kriser fokuseras det mer på accessoarer som hattar och väskor, och på kvalitetskläder och begagnade kläder.

Köper man sina kläder i second hand-butiker behöver kjollängden inte påverkas och man gör dessutom en liten insats för miljön genom att återanvända.

På second hand-butiker hittar man kläder från förr. Någons vackra klänning som var på julfest på 40-talet, eller någons moderiktiga kavaj som var på party på 80-talet. Man kan finna vackra hattar gjorda av modister och välsydda plagg med sömmar som hållit i över 50 år.

Mer läsning

Annons