Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam tävling för kändisar och Gävlebor

/
  • LEDER. Sofia Wistam leder nya lekprogrammet
  • SKRÄCK.
  • VÅLDSAMT. Det verkar göra ont att vara med i Kanal 5:s nya lekprogram

Kändisar som knockas av galna utmaningar under solen i Argentina.
Det handlar om Kanal 5:s nya "Wipeout".
Där även två okända Gävlekillar tävlar.

Annons

När den amerikanska versionen av "Wipeout" hade premiär i somras, blev den en tittarsuccé. Den svenska versionen inleds i Kanal 5 på söndag kväll.

I varje program tävlar kändisar och vanliga svenskar i en utslagningstävling på olika hinderbanor. Bland annat två killar från Gävle - håll utkik på dessa sidor i framtiden för mer om detta.

Bland de svenska kändisar som tävlar finns Richard Herrey, Thomas Järvheden, Sanna Bråding och Linda Rosing.

Den sistnämnda ingår inte, som man skulle kunnat tro, i det så kallade blondinlaget.

– Där är det blonda, sköna, långa, snygga bombnedslag kan man säga.

– Det är väldigt politiskt inkorrekt. Och jag lovar, under inspelningsdagarna med dem hade jag kunnat springa naken utan att någon skulle tittat på mig, skrattar programledaren Sofia Wistam om inspelningen som ägde rum i Argentina.

För att klara av "Wipeouts" spektakulära hinderbana, som innehåller svåröverstigliga utmaningar, gäller det inte bara att ha talang och styrka. Man måste ha tur också, säger Sofia Wistam, som imponerades mest av Dogge Doggelito.

– Jag vet inte om han var förvånad själv. Jag tänker mig inte honom som någon atlet, men han hoppar högre än man tror. Bingo Rimér också.

Objekten som ska forceras heter till exempel Big balls som är gigantiska gummibollar högt upp i luften som deltagarna förmodas passera hoppande. Ett annat inslag är en vägg med boxhandskar som i slumpmässig ordning slår till den som försöker komma förbi.

Den som misslyckas hamnar oftast i en bassäng med vatten eller lera, och inte sällan inträffar smärre skador.

– Vrickningar i fötter, händer och axlar... En del får panik när de råkar svälja vatten och lera. Men det finns stuntmän runt hela banan.

– Så fort minsta lilla incident inträffar kommer de till undsättning. Dessutom är hela området fullt av ambulanser, berättar Sofia Wistam.

Felix Herngren och Hans Wiklund är tävlingens kommentatorer. Deras uppdrag är att vara roliga och råa, medan Sofia alltid står på de tävlandes sida. Felix ingår dessutom i ett av lagen.

Mer läsning

Annons