Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaple årets nöjes­profil

/

Arrangören, klubbgeneralen och musikern Andreas Vaple har utsetts till Årets nöjesprofil.

– Jag blev alldeles rörd och chockad när de ringde. Det känns väldigt, väldigt bra, säger han.

Annons

Det är första gången som priset delas ut, och bakom utmärkelsen ligger arrangörerna av Krogderbyt, tävlingen där allmänheten bland annat får rösta på vilka Gävlekrogar de tycker är bäst.

Utnämningen av Vaple motiveras på följande tjusiga vis: ”Oförtrutet, och med konnässörens flammande entusiasm, lockar Andreas Vaple musikakter till Gävle, som publiken annars skulle få ta sig milsvida för att uppleva. Därmed bidrar också årets nöjesprofil till att ringarna på havsvattnet utanför Fredrikskans blir till vågor som ryter: Gävle rockar!”

Andreas Vaple har genom åren stått bakom hårdrocksklubbarna Club Monster och Wasteland där såväl lokala, nationella som utländska akter spelat och han säger att den här utmärkelsen ger honom extra kraft att fortsätta.

– Och nu behövs den kraften mer än någonsin, nöjeslivet, speciellt i Gävle, ser annorlunda ut nu när folk har mindre pengar.

Vaple får utmärkelsen just i sin egenskap av bokare och arrangör och själva utdelningen sker på söndag, när också resten av krogderbyt avgörs, på en gala på Maxim dit intresserade kan gå och kolla. Dörrarna öppnas för allmänheten vid halv åtta.

Arrangörerna har instiftat priset för, som de själva skriver i ett pressmeddelande, ”uppmärksamma och uppmuntra människor som berikar nöjeslivet i Gävle; som arrangör, initiativtagare, artist, skådespelare, textmakare eller estradör” och tanken är att utmärkelsen ska bli en årlig tradition.

Förslag på vem som skulle få priset samlade de in i samband med att folk röstade i krogderbytoch sen har de själva agerat jury.

”Andreas Vaple är en mycket värdig mottagare, det känns roligt att han är först ut, för hur det än är kommer kommande pristagare att jämföras mot föregående års”, säger intiviativtagarna Mats Åstrand och Henrik Nyquist i samma pressmeddelande.

Mer läsning

Annons