Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är årets nykomling?

Vi ställer ju till med Local Heroes Gala igen. Lördagen 29 januari blir det så glammigt som det bara kan bli. På Konserthuset i Gävle.

Annons

Fyra akter har då chansen att få den peppiga utmärkelsen Årets nykomling, som utses av en jury.

Och här är de:

Simian Ghost

Att kalla Simian Ghost för nykomling är inte helt riktigt egentligen. Sebastian Arnström som är Simian Ghost har i många år spelat med Aerial, men som Simian Ghost har han precis gett ut sitt debutalbum och spelat i Malmö bland annat. Och räknar med att göra en andra skiva i vår. Och vi vet att framtiden är ljus, väldigt ljus, för Simian Ghost.

Booskaboo

Progressiv spelmusik. Jorå. Booskaboo har, enligt dem själva, hunnit gå igenom ett antal NES-spel i repertoaren och strävar vidare mot Playstation, SNES och en bunt andra konsoler. Och dessutom har de hunnit spela en del under året som gått. Vi tror att det här kan bli nåt.

Silver Devil

Ur ett rökigt källarmörker reser sig denna konstellation bestående av personal bosatt i Gävle och Stockholm, men med sinnena irrande i den kaliforniska öknen. Silver Devils stoner rock är dock inte så enkelspårig som många andras, utan plockar även kort från den brittiska tungviktsligan med en agenda närmare släpig doom metal. Ett utsökt drag som får såväl revben som tänder att vibrera i takt med aktens muller.

Violet Vain

Under sitt superhjältealias Violet Vain framställer Maja Agnevik lättsamt jazzig och hälsosamt nördig electropop som en gång tog sin början på en liten leksakskeyboard. Med lekfullheten intakt men en mer potent maskinpark involverad skvallrar projektets första inspelningar om en melodikänsla och bredd rymmande outtömlig potential.

Mer läsning

Annons