Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi guidar dig genom dagens rockfest

/
  • Huvudakt. Bonafide har varit förband åt Deep Purple och Status Quo. I kväll kliver de på scenen vid Rådhustorget 22.00.
  • Arenarock. Energiska live-shower är Smash Into Pieces grej.Foto: Pressbild

Gävles nya cityfestival drog igång med lite mjukare musik i går. Men i dag blir det rock så det står härliga till på Rådhustorget. Bonafide är dagens huvudakt, men innan de går på finns det mycket att njuta av. Kolla in vår musikguide.

Annons

Att Hofors kan driva upp punkiga band vet vi. Men stonerrock har vi inte hört lika mycket av därifrån. Så nu är det upp till bevis för Those Swollen Goats som är första bandet ut i dag. Linus Jansson, Tepe Pettersson, Daniel Stor och Andreas Günzel utlovar en musik bestående av heavy metal, blues, psykedelisk rock och traditionell hårdrock i en skön blandning av stonerrock.

Galet och sjukt bra

Gungfly har vi redan uppmärksammat här i veckan. I tisdags hade ju Rikard Sjöblom releasefest för sitt nya album med soloprojektet Gungfly. Och nu är det dags att kliva på scenen igen. Och det gör han tillsammans med sina oförskämt bra medmusiker, så särskilt solo upplevs han inte live. Så här skrev en person i publiken efter tisdagens konsert ”Ni kan va fyrkanter allihopa som inte är på övervåningen på Söderhielmska och upplever stordåd med Rikard Sjöblom och Gungfly – det är galet och sjukt bra!” Inte vill man väl vara en fyrkant. Bara att infinna sig i dag alltså.

Energisk live-show

Lite arenarock kanske? Då är Smash Into Pieces något för dig. Energiska live-shower är nämligen deras grej och de har delat scen med storheter som till exempel Dead By April, Twisted Sisters, Teddybears Sthlm, Raised Fists och Mustasch.

Ett välkänt tributband här i trakten är ACe of DC, och vilket band de hyllar behövs väl egentligen inte förklaras. Men värt att nämna är att fokus ligger på AC/DC:s tidiga år. Enligt arrangörerna så passar detta band ypperligt som uppvärmning inför huvudakten.

Partyband avslutar

Bonafide har varit fullbokade sedan de släppte sitt självbetitlade debutalbum 2007. De har varit förband åt stora akter som Deep Purple, Status Quo och The Quireboys. Scener har erövrats förut, så de bör inte göra Gävleborna besvikna med sin blues och R’n’B baserade rock’n’roll i högsta tempo.

Som en festlig avslutning på det hela spelar kvällens partyband, Python.

Mer läsning

Annons