Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktor Norén om sitt nya jobb - huvudroll i Green Day-musikalen

/
  • Viktor Norén gör rollen som Johnny i musikalen

För många år sedan flyttade Viktor Norén från Borlänge till Stockholm med Green Days album "American idiot" i hörlurarna. Nu gör han huvudrollen som Johnny i punkmusikalen som spelas på Cirkus.

Annons

Steget från popstjärna, nu senast i State of Sound, till debuten som musikalartist på Cirkus i Stockholm är inte så långt som man kan tro, enligt Viktor Norén. Bara att gå ut på scenen är att gå in i en roll.

"American idiot", är heller ingen lättsam amerikansk underhållning utan en punkmusikal om unga människor som söker sin väg bort från den skitiga förort som de föddes i. Handlingen drivs framåt av Billy Joe Armstrongs låttexter. Både musikaliskt och innehållsmässigt ligger rollen som Johnny nära Viktor Norén.

– Johnny är en poet och konstnärssjäl som känner att han har i stort sett allt emot sig, han blir väldigt frustrerad över att det är den här given i livet han fått. Han lever ut den här frustrationen i sin konst och det tar honom vidare.

Viktor Norén refererar till sin egen uppväxt i Borlänge på 1990-talet där han startade Sugarplum Fairy med bland andra Kristian Gidlund. Brodern Gustaf Norén sjöng i Mando Diao. Hemstaden brottades med kriminalitet och knark. Viktor Norén och hans vänner ville vidare.

– Tryggheten för mig är att jag känner den här karaktären i mig, jag vet att jag kan göra honom. Jag hade inte kunnat göra "Kristina från Duvemåla" för jag kan inte relatera till den.

Kan du omfamna Green Days musik?

– Absolut. "American Idiot" var ett soundtrack för min generation. Albumet kom 2004 när jag var 19 och flyttade till Stockholm. Det var ett soundtrack till mina drömmar och en uttalad inspiration till den första skivan som Sugarplum Fairy spelade in i Stockholm. Då hade jag förstås ingen aning om att jag tolv år senare skulle stå på en scen och spela Jonny.

LÄS ÄVEN:

- Se musikvideon med bröderna Norén som barn

Mer läsning

Annons