Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vincent tänker ta över världen

/
  • Pop. Vincent Pontare är tillbaka med nytt material. Till våren kommer hans andra album.

Vincent Pontare har sedan sju års ålder haft sitt mål klart för sig: Han ska ta över världen. Ett steg på vägen dit är kommande skivan ”Godspeed” som släpps nästa år.

Annons

”I mitt hjärta har jag mitt hem, och det bär jag alltid med mig”. Den textraden, fast på samiska, pryder Vincent Pontares vänstra överarm.

Att ha artisten Roger Pontare som pappa innebar en hel del kringflackande och många flyttar under uppväxten. En period flyttade familjen runt utomlands. Någon månad på Cypern, ett par månader i Grekland och sedan vidare till nästa plats.

– Det har alltid varit mycket resande, så jag känner inte att jag har en fast punkt. Men där familjen samlas är hemma för mig, säger Vincent Pontare.

”Trevlig resa”

Även det två år långa arbetet med nya skivan har varit en resa, som tagit flera oväntade riktningar.

Först hyrde han in sig i en studio på Söder i Stockholm för att få till en känsla av Jamaica på 1960-talet.

Resultatet blev ”för mossigt”. I stället bokade han tid i en annan studio för att få lite 70-talskänsla på musiken. Inte heller det blev som han önskat.

– Det kanske låter konstigt, men det blev för genuint. Då tappar man en nerv som jag tycker är viktig när man gör popmusik.

När han till sist kom fram till att han helt enkelt skulle göra musik så som han alltid gjort den var albumtiteln, ”Godspeed”, självklar:

– Jag tycker att det har en fin innebörd, när man som lyssnare får skivan i handen och blir önskad en ”trevlig resa”. Och så hänger det ju ihop med min uppväxt.

Ta över världen

Låtarna på albumet beskriver han som personliga. När han skriver texter utgår han alltid från sina egna känslor.

– Jag är inte så himla bra på att skriva om vad som helst. Det blir ganska mycket kärleksdravel, berättar han med ett skratt.

Privat lever han tillsammans med sångerskan Agnes Carlsson i Stockholm.

Vill ta över världen

Att de har samma yrke gör att de har förståelse för varandras udda arbetstider, förklarar Vincent Pontare. Jobbet pågår ständigt, dygnet runt, för dem båda.

– Speciellt när man är drivande, som både jag och Agnes är i våra egna projekt, så är man alltid på något slags jourarbete. Det är svårt att förstå för folk som inte är i samma sits. Det är en del av en själv som man inte bara kan stänga av eller sätta på.

Liksom flickvännen siktar Pontare på att slå stort utomlands. Allt är möjligt, menar han:

– Min ambition är och har alltid varit att ta över världen.

Mer läsning

Annons