Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Weise vill tvätta bort brat-stämpeln

/

Stekare, brat, snobb. Andreas Weises flotta stil lämnar ingen oberörd. När "Idol"-turnén lämnar Stockholm vill han tvätta bort alla etiketter.

Annons

Andreas Weise väcker känslor. I förra veckans fredagsfinal hängde sångaren löst och var nära att åka ut. Men "Idol"-publiken gav honom en andra chans. Upplevelsen blev en väckarklocka för den självsäkre sångaren.
- Det var jobbigt att hänga löst. Men mentalt är jag positivt påverkad av det. Självklart ska jag göra allt för att vinna "Idol", men egentligen har jag redan lyckats. Att jag är med på arenaturnén känns fantastiskt, säger han.


Bara bara fyra deltävlingar kvar innan finalen åter "Idol" på turné. Först ut är Luleå på fredagen. Därefter väntar deltävlingar i Karlstad, Malmö och Göteborg innan finalen i Globen i Stockholm 10 december.

Andreas Weise har gjort sitt bästa för att framstå som en showman i stil med Frank Sinatra. Den legendariske entertainern är hans musikaliska förebild, men även om Weises sång- och dansnummer dragit ner applåder från studiopubliken är det en mindre smickrande etikett som häftat vid hans person.


När "Idol" nu lämnar Stockholm och drar på Sverigeturné är frågan är hur publiken kommer att reagera på hans Stureplansdoftande image.
- Jag har fått en stämpel som stekare. Jag tänker inte låtsas att jag är någon som jag inte är. Jag gillar att dricka lite finare viner och äta bra, men jag är inte brat. Det här eviga snacket om Stureplan och brats, det står väldigt långt ifrån mig värderingsmässigt. Jag fick betala hemma så fort jag tagit studenten, säger Andreas Weise.

Samtidigt medger han att bilden av honom som kan göra det svårt att vinna en stor publik ute i landet.
- Kanske, det finns en risk för det. Det pratades om mig som en lite självgod kille från Lidingö och det är inget som lockar ett helt folk. Men jag hoppas att folk kan se igenom det nu, säger han.


Andreas Weise anstränger sig för att visa vem han "egentligen är" och tror att det kommer att betala sig.
- Jag tror faktiskt att folk förstår att jag gör det här för att jag älskar att uppträda. På min blogg och på Facebook hör folk av sig från hela Sverige för att de gillar vad jag gör. "Idol"-publiken blir nöjd om den får underhållning och jag kommer att underhålla, säger han.
Carl Cato/TT Spektra
carl.cato@ttspektra.se

Mer läsning

Annons