Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"What would Don Draper do?"

/

En tv-series kulturella storlek kan mätas i vilket eget liv den får.

Annons

Sopranos genererade kokböcker och faktiska maffiamedlemmar som började citera Tony. Mad Men är en av dessa serier, en värld i sig själv. Och en av senare års mest fascinerande tv-karaktärer är Don Draper, reklamchefen som är ett slags vandrande tomhet i snygg kostym, en villaförortens enigma. Han har också börjat leva sitt eget liv. I en mycket underhållande sajt på nätet, med namnet "What would Don Draper do?", listas livsvisdomar från mannen, myten och legenden. Dels egna pärlor, som "börja söndagarna med ett par Bloody Marys", men också svar på olika frågor.

"Kära Don Draper, har du någon åsikt om män som använder Facebook?"

"Ja, samma åsikt om jag har om män som använder BH:ar."

Sajten erbjuder underhållande läsning för alla "Mad Men"-fans, men också ögonblick lika existentiellt kalla som isen i Don Drapers lunchdrinkar, som när han svarar på frågan hur man kommer över en kvinna:

"Kanske såg den där flickan något i dig som inte fanns där. Kanske är det detta som förföljer dig, ett tomrum som du aldrig visste att du hade. Jag vet inte. Och jag vet inte om det är till någon tröst, men jag tror aldrig att du kan släppa henne. En kvinna förföljer en för alltid."

Mer läsning

Annons