Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norea, 8, och medieprogrammet gör musikvideo med stjärnregissör

Norea Gustafsson, 8, från Storvik innehade huvudrollen i en musikvideo som spelades in av medieprogrammet på Bessemerskolan under torsdagen. Med på plats fanns även gymnasieklassens gästlärare: stjärnregissören Mikeadelica.
– Jag tycker att det är skitkul, att lära ut mina trix till medieeleverna, säger Mikeadelica.

På gamla herrgården på Högbo Bruk utanför Sandviken pågick det under torsdagen full produktion av en musikvideo till låten "Dumma dumma" av Sandvikenduon Mamman och Pappan. Låten handlar om nätmobbing och Norea Gustafsson från Montessoriskolan i Sandviken spelar huvudrollen.

– Jag spelar ett barn som blir mobbad på internet, berättar Norea Gustafsson.

Hon är bara åtta år, men är redan rutinerad framför kameran.

– En gång spelade jag in en skräckfilm här i Högbo och den andra gången borstade jag tänderna i en film.

Norea Gustafssons mamma heter Therese Gustafsson och hon är lärare åt eleverna på medieprogrammet på Bessemerskolan. Hon och hennes kollega Dan Evensen fanns på plats i Högbo.

– Det är bra för våra elever att få komma ut och testa det de lärt sig under sina första två och ett halvt år i skolan. Vi har olika gästlärare under sista året och nu har vi kommit till Mikeadelica. Han ska spruta ur sig kunskap åt våra elever nu, säger Dan Evensen.

Mikeadelica, eller Micke Gustafsson som han egentligen heter, är musikvideoregissör och bor i Stockholm. Till vardags jobbar han med kända artister som till exempel Eric Saade, Sean Banan och Petter. Under tre dagar denna vecka är han gästlärare åt de tio elever på Bessemerskolan som riktar in sig på videoproduktion.

– Förut träffade jag elever för att berätta för dem hur ett riktigt jobb fungerar, men de senaste åren visar jag dem i stället genom en sådan här produktion. Det är viktigt att alla får prova på och se hur det fungerar i verkligheten. Alla elever här har en egen roll och jag är glad att alla tar det på allvar, säger Micke Mikeadelica Gustafsson.

Emma Wennerqvist Yhr är en av de tio eleverna. Under produktionsdagen får hon prova på hur det är att jobba med live effekter.

– Att få göra saker som denna musikvideo engagerar hela klassen och vi har jätteroligt. Det svetsar oss samman och vi gör ett superbra jobb tillsammans, säger hon.

***

SE ÄVEN: Andra produktioner av medieprogrammet på Bessemerskolan.