Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget blev som det skulle men ändå kunde Strömsberg ta en poäng

Med ett flyg som var försenat med två timmar så blev planerna inte riktigt som dom skulle för Strömsberg inför mötet med Gällivare Malmberget. Men ändå lyckades Strömsberg hämta upp ett tvåmålsunderläge och spela oavgjort 2–2.

Annons

Strömsberg åkte mot säsongens längsta bortamatch Gällivare Malmberget klockan halv sju på lördagsmorgonen så det var en lång resdag dom hade framför sig då matchen skulle ha börjat halv fyra. Men det blev inte riktigt som dom hade tänkt sig utan flyget blev två timmar försenat och allt vad som stavas matchförberedelser var bara att glömma.

– Alltså grabbarna fick äta lunch och byta om i bussen. När vi kom fram till arenan hade dom matchställ och fotbollsskor på sig, det var bara att gå direkt ut på planen och starta matchen, säger tränare Carlos Santis.

Matchen skulle alltså ha sparkats igång halv fyra men bussen anlände tio i fyra och matchen blåstes istället igång tio över fyra.

– Det var ganska bråttom också för vi var ju tvungna att hinna med nattåget också för annars hade vi inte kommit hem, säger Santis.

Trots omständigheterna så öppnade Strömsberg starkt och får några frilägen – som dom brände.

– Ja vi får en strålande inledning, men istället för att då ta ledningen så gör vi som vi brukar göra, släpper in mål istället, säger Santis.

I halvlek ledde Gällivare med 2–0 trots att det egentligen varit Strömsberg som öppnat starkast. I andra fortsatte det på samma vis och Strömsberg spelade med ett snabbt passningsspel med bollar efter backen och lyckades således reducera i andra. Reduceringen kom via en klockren hörna som Linus Larsson slog in till Tobias Lööf som kunde nicka in bollen. Bara två minuter senare följde backen Herman Ehn med ända in i straffområdet på ett anfall och blev neddragen vilket ledde till straff för Strömsberg. En straff som samme Lööf slog in. Sedan blev det inga fler mål och matchen slutade 2–2.

– Vi får väl vara nöjda med det med tanke på omständigheterna. En eloge till alla spelare för hur dom hanterat och och genomfört matchen.

Gällivare Malmberget – Strömsberg 2–2 (2–0)

Målen Strömsberg: 2–1 (54) Tobias Lööf, 2–2 (56) Tobias Lööf.

Domare: Richard Grad, Lycksele

Bäst i Strömsberg: Daniel Käll och plus till hela laget för hur dom hanterade resan och matchen.

Mer läsning

Annons