Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF har en Hägg som står i full blom – hjälte mot sitt gamla lag

/

Häggen blommar för fullt just nu i dessa ljuvliga försommartider.
Hos Sandvikens IF är det precis likadant. Marcus Hägg sprider en härlig doft av mål runt omkring sig.
– Både jag och laget har fått en bra start. Det kan jag i alla fall erkänna, säger Marcus med ett leende efter två nya mål och en 3–1-seger mot Strömsberg.

Annons

Han var sist in i det segerrusiga omklädningsrummet och fick till slut hämtas in innan sånger och jubel kunde ta vid. Men några extra minuters njutande ute på Jernvallens konstgräs kunde han förstås kosta på sig. Men känslorna var också lite blandade. Han hade ju precis sänkt sitt gamla lag.

TV: Så här firade SIF i omklädningsrummet efter 3–1 mot Strömsberg

– Klart jag har känslor kvar för Strömsberg. Jag hade fina år där. Men nu är jag i Sandviken och då är det förstås det som gäller. Jag är glad och nöjd med målen och segern men lite ledsen också då dom sitter i en taskig sits i tabellen, säger Marcus ärligt.

Hans två fullträffar är annars så typiska för en målskytt. Snabbt levererade avslut med ett eller högst två tillslag och nu är han uppe i åtta mål totalt. Magnifkt...

– Det brukar löna sig att inte dribbla eller trassla med bollen allt för mycket. Nu hade jag lite flyt också då båda gick stolpe in. Vid det första tillfället tror jag också att bollen touchade ett av deras ben på vägen in.

SIF fick det där snabba målet man hade hoppats på och för Strömsberg var det förstås tvärt om. Där hade tränaren Carlos Santis och kompani gärna haft nollan intakt ett tag så att SIF fick börja fundera. Nu stänkte Hägg in ettan redan efter 12 minuter och hemmalaget kunde sedan med ett gott tålamod styra resten av halvleken utan att för den delen skapa massor av chanser.

Matchbilden fortsatte i andra halvlek och SIF kom nu närmare målet. Tvåan var riktigt snyggt – men när sporten hävdade att det var en gamal hederlig tåfjutt så protesterade både Hägg och tränaren Stefan Lundin...

– Nja, jag tyckte nog att det var en riktig yttersida, sa Lundin och skrattade samtidigt som han nog ville se mittmedias TV-sändning i repris för att konstatera att det var så.

– Jag kan bekräfta den där yttersidan. Lundin har koll. Nä, men det gick snabbt och jag drog til direkt och den satt skönt stolpe och in, sa skyttekungen.

2–0 och saken skulle ju vara klar. Det var den inte...

Linus Larsson fick ett öppet mål serverat av inhopparen Jonas Magnusson när Olof Mård för en gångs skull slarvade med bollen. 2–1 gav lite energi och jäklar anamma till gästerna som fram tills dess inte hade skapat ett dugg.

– Alla lag skulle behöva en Marcus Hägg – en målskytt. Vi gav det hela ett försök och arbetsinsatsen är det inget fel på. Vi möter också ett bra lag och en het Hägg, sa assisterande tränaren Ulf Lindström som förstås känner väl till seriens hetaste spelare efter åren i föreningen.

Några minuter fick SIF att se lite darrigt ut – men John Junior satte stopp på det när han trasslade med sig bollen med sina kvicka, snabba rörelser och satte trean. Då var det klar...

SIF utökade sin serieledning och har ett lag för att stanna kvar där uppe. Nu hade man till och med råd att ha en halvskadad Hjalmar Öhagen på bänken. Det finns en skön bredd i laget.

För Strömsberg med sin enda inspelade poäng finns det förstås enklare matcher än den här att ta poäng.

– Vi får ta kämpainsatsen med oss och sättet vi försvarade oss på var ändå helt okej, sa Lindström.

En Hägg i full blom kunde gästerna dock inte stoppa...

Mer läsning

Annons