Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff kväll för mållöst Strömsberg i Hudiksvall: "Vi gnäller för mycket på varann"

Strömsberg hade tio förluster under säsongen i bagaget när de åkte till Hudiksvall på söndagen. Det skulle bli en till att ta med sig hem. 4–0 blev siffrorna till slut. – Vi drar ner varandra och alla blir osäkra, säger Linus Larsson.

Annons

Det såg tungt ut redan inledningsvis för Strömsberg borta mot Hudiksvalls FF. Redan efter 35 sekunder fick Martin Sundström i målet sträcka ut rejält för att rädda undan matchens första skott till en hörna.

Hemmalaget fortsatte trycka på, medan Strömsberg hade svårt att ens ta sig över mittlinjen. Men laget jobbade sig in i matchen och klev högre och högre upp i banan. Marcus Söderlund var framme med lagets första skott på mål i den 17:e minuten, men blev avvinkad för offside.

Martin Sundström i Strömsbergsmålet hade en tuff dag på jobbet.

Några direkt farliga målchanser blev det inte av Strömsberg, som hade full upp med att försvara sig mot Hudiksvalls starka anfall. Hemmalaget kunde till slut också gå till pausvila med en 2–0-ledning.

– Det är trist. Vi gnäller för mycket på varandra och drar ner varandra. Alla blir osäkra, säger Linus Larsson och fortsätter:

– Vi borde ha kul på plan, det har vi inte i dag och då förlorar vi.

Den andra halvleken inleddes med två nya Hudiksvallsmål och blev sedan ganska grinig. Strömsberg åkte på fyra gula kort inom loppet av en halvtimme.

– Vi kan inte gnälla på domaren, han gör en bra match. Det är vi som gör det dåligt och blir irriterade och så går det ut över domaren, säger Larsson.

Strömsberg hade en tuff inledning på årets säsong med tio matcher utan vinst. Man vann dock höstpremiären hemma mot Ånge, men åkte alltså på säsongens elfte förlust mot Hudiksvall.

Hur ser du på hösten framöver?

– Självklart vill vi vinna matcher och jobba framåt. Vi ska inte ha den här matchen i bakhuvudet, säger Larsson.

Går det att ta med sig någonting från den här matchen?

– Inte så mycket. Vi har en ny match med nya förutsättningar som väntar. Vi får försöka göra en bättre match nästa.

Fotboll Division 2 Norrland

Hudiksvalls FF – Strömsbergs IF 4–0 (2–0)

Mål: 1–0 (11) Christoffer Lindberg, 2–0 (45) Wille Wallin, 3–0 (49) Kion King, 4–0 (53) Mehmed Hafizovic

Varningar: HuFF: Mehmed Hafizovic, Andreas Persson, Strömsberg: Nicholas Björklund, Mattias Hall, Joel Pettersson, Lampros Kontidis

Domare: Ulrik Ulander, Husum

Publik: 285

Mer läsning

Annons