Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det dags att Socialdemokraterna ger väljarna svar!

Nu är det dags att väljarna får svar från Socialdemokraterna! Partiets olika partiledare har nu under en allt för lång tid gett generella och flytiga svar på viktiga frågeställningar. Vi tycker det är dags att invånarena i Gävleborgs län får ordentliga svar från Socialdemokraterna gällande frågor som berör oss alla. Väljarna förtjänar tydlighet och öppenhet.

I senaste Lördagsintervjun ställdes flera frågor till Stefan Löfven, men få klara svar gavs. Socialdemokraternas partiledare undvek att svara på frågor om arbetsgivaravgifter, skattehöjningar och kärnkraft. Om Socialdemokraterna på allvar vill utmana Alliansen om att styra landet, ja då förtjänar svenska folket att få svar sina frågor.

Socialdemokraterna vill höja skatten för företag med över 20 miljarder (fördubblade arbetsgivaravgifter för unga samt höjd restaurangmoms). Var ska de pengarna tas, Raimo Pärssinen (S), Åsa Lindestam (S), Per Svedberg (S) och Elin Lundgren (S)? Vilka blir effekterna på jobben i allmänhet och på ungdomars jobb i synnerhet? Bara i Gävleborgs län kostar de fördubblade arbetsgivaravgifterna på att anställa unga 439 miljoner kronor! Detta medför höga kostnader för kommunerna som ej kommer att ersättas. Var ska de pengarna tas? Fördubblade arbetsgivaravgifter på att anställa unga och höjd restaurangmoms hotar totalt 21 500 jobb i Sverige. Vilka unga kommer att förlora sina jobb?

Stefan Löfven kan inte svara - kan ni det, Raimo Pärssinen (S), Åsa Lindestam (S), Per Svedberg (S) och Elin Lundgren (S)?

Trots avsaknaden av svar från oppositionen kan vi konstatera att deras politik kommer att medföra försämrade möjligheter för unga att få jobb samt kraftigt höjda skatter för hushåll och företag. De gemensamma beskeden från oppositionen lyser med sin frånvaro. Det är tydligt att en enig Allians står emot en splittrad opposition och att det i dagsläget endast finns ett ansvarstagande alternativ inom svensk politik!

Tomas Tobé (M)
Margareta B Kjelllin (M)
Lars Beckman (M)