Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart: Gefleortens Mejeri går samman med Arla

Gefleortens Mejeriförening och Arla Foods är nu överens om ett samgående.

Sedan början av 2017 har Gefleortens Mejeriförening, som ägs av sammanlagt 68 mjölkbönder i Dalarna, Gästrikland och norra Uppland, sökt efter en extern partner eftersom man vill stärka den egna konkurrenskraften när det gäller produkt- och teknikutveckling.

I maj offentliggjordes att de skulle inleda förhandlingar med Arla Foods om samgående. Och nu står det klart att det blir så.

SÅ KÖPER DU PLUS

Läs även: Gefleortens Mejeri vill gå ihop med Arla

– Efter några veckors förhandling har vi nu nått en överrenskommelse med Arla Foods. Vi känner oss mycket nöjda med resultatet av förhandlingar, säger ordförande Thomas Lundgren, i ett pressmeddelande.

– Vi tycker att vi nått våra mäl med att säkra ett konkurrenskraftigt och stabilt avräkningspris för Gefleortens mjölkleverantörer, att varumärket Gefleorten utvecklas för framtiden, och inte minst att mejeriet i Gävle finns kvar och utvecklas som ett lokalt mejeri.

Nästa steg i processen blir nu att lämna in en ansökan till Konkurrensverket för att godkänna det planerade samgåendet.

I samband med samgåendet med Arla Foods har Gefleortens Mejeriförening även beslutat att sälja varumärket Bollnäsfil till Kavli. Produktionen kommer dock fortsatt ske i Gävle.

– Det är vi mycket glada för då det säkrar många arbetstillfällen i Gävle, säger Thomas Lundgren.