Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är Shayestehs dröm uppfylld

Ett nytt hopp har tänts för det dystra centrumlivet i Andersberg. Kaféet har öppnat igen och nu går det att ta en fika i centrum.
– Det har varit tomt här. Alla är så glada att vi har öppnat, säger den nya ägaren.

Annons

Kafélokalen i Andersbergs centrum har stått tom i ett år. Den förra ägaren var tvungen att slå igen redan efter en månad. Men det skrämmer inte Shayesteh Hamedian, som köpt kaféet.

– Jag har mer erfarenhet. Jag är konditor och jag bakar allting själv, säger hon självsäkert.

I juli förra året berättade Arbetarbladet att Azam Pakneshan, ägare till Konditori Princess, öppnat filial i Andersberg. Men redan några månader senare sålde hon rörelsen till en ny ägare, som kort därefter la ned serveringen.

Shayesteh Hamedian har arbetat på Konditori Princess i ett år. Hon kom till Sverige från Iran för tre år sedan och har sedan dess drömt om ett eget ställe.

I lördags öppnade hon Café Andersberg när det var marknadsdag i centrum. Hon bakar alla kakor, bullar, bakelser och tårtor själv och sköter även serveringen. Än så länge har hon ingen anställd, så arbetsdagarna blir upp till 13 timmar långa, sju dagar i veckan.

Hon är nöjd med starten och tycker att hon hittills haft ganska många gäster.

– Alla vet inte om att vi har öppnat. Vi ska göra mer reklam, men jag har inte hunnit, säger hon.

Maken Mohammad Hamedian arbetar som busschaufför, men hjälper sin fru när han är ledig.

– Kaféet har saknats i Andersbergs centrum. Det här är bra både för oss och för dem som bor här, konstaterar han.

Andersbergsbon Kristina Pettersson kommer in och köper en kopp kaffe. Hon är redan stammis och fikar för tredje gången sedan öppnandet i lördags.

– Det är väldigt bra för många är ensamma här. Jag har saknat ett kafé där man kan dricka kaffe och träffa folk.