Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu behövs politiskt mod i Sandviken

Sandviken behöver satsas på och det ska vara människornas behov och intressen som ska styra utvecklingen, tycker Karin Nilsson (V).

Annons

Sandviken befinner sig i ett allvarligt läge. Ett läge där ändå behoven måste få styra. Ekonomisk politik handlar om prioriteringar, om att jämna ut orättvisa skillnader.

Under parollen Försvara Sandvikens välfärd bjöd Vänsterpartiet in till torgmöte i Krysset på första maj. Ett välbesökt möte med både solsken och solidaritet. Att vi var många sandvikare som slöt upp ser vi som ett tecken på att vi tillsammans kan och vill försvara kommunen och alla viktiga verksamheter. Vi i Vänsterpartiet menar att det är dags att politiskt försvara alla de som dagligen gör de så viktiga arbetena inom förskolan, skolan och omsorgerna.

Nu behövs politiskt mod och långsiktigt tänkande. För det finns många barn som har och kommer att få arbetslösa föräldrar. Och det ställer extra krav på att skapa trygghet och rättvisa uppväxtförhållanden. Därför menar vi att det är nödvändigt att använda alla de pengar som finns, även finansiella mål, göra uppifrånbesparingar på chefer och kontor, öka skatten och satsa på till exempel förskolan. Det är ett bättre sätt att nyttja resurserna på, att investera socialt i generella verksamheter. Annars riskerar förskolans höga pedagogiska ideal att förvandlas till att handla om att endast klara dagen och förskolan förlorar möjligheten att kompensera barn som inte har det bra hemma. Det kommer att bli väldigt kostsamt för framtiden.

För Sandviken behöver satsas på och det ska vara människornas behov och intressen som ska styra utvecklingen. Det finns möjligheter och vi ska bedriva en ansvarsfull kommunalpolitik. Vi kan inte vänta på statliga beslut och bidrag, om än så nödvändiga och helt avgörande. Vi måste göra allt vi kan för att försvara oss mot den borgerliga regeringens politik och förhindra att den kommunala välfärden utarmas. Och vi politiker kan inte själva veta allt i det här läget utan borde luta oss på den kollektiva bruksandan som orten vilar på och låta elever, brukare, anhöriga och personal vara mer viktiga i besluten. Låta deras perspektiv ta plats i den ekonomiska politiken.

oppositionsråd, Sandsviken

Annons