Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu byts de brandfarliga västarna ut

Järbo Motorklubb ska byta ut de brandfarliga västarna mot flamsäkra västar vid framtida tävlingar.

Det säger föreningens ordförande David Floberg, som också ångrar att föreningen inte tagit kontakt med Miriam efter olyckan.

Sune Rundborg från Järbo Motorklubb var tävlingsledare när Miriam brännskadades. Han berättar att olyckan resulterat i att många föreningar beslutat att byta ut funktionärsvästarna till brandsäkra västar.

– Vi hade ingen aning om att de var så här brandfarliga. Det är fruktansvärt olyckligt och sorgligt att Miriam råkade ut för olyckan, säger han och berättar att föreningen har brandtestat västarna hos brandkåren.

– Ingen av de västar vi provade att tända eld på brann som den hon hade på sig, så hur det kommer sig vet vi inte, säger han och konstaterar att de ska bytas ut.

David Floberg, som är ordförande i Järbo Motorklubb, beklagar att Miriam känner sig besviken över det dåliga stödet från föreningen.

Så här i efterhand – hade föreningen kunnat göra någonting annorlunda?

– Ja, nu när du säger det, så känns det ju absolut som att vi borde ha tagit kontakt med Miriam en gång till, en tid efter olyckan.

Men det är ju inte försent att ta kontakt med Miriam ...

– Neej, det borde vi förstås göra.

Även Christer Nystrand på Svenska Bilsportförbundets tävlingsavdelning uppmanar Miriam att ta kontakt med honom så att de kan reda ut om Miriam fått all ekonomisk ersättning hon har rätt till från försäkringsbolaget.

– Pengar är kanske en klen tröst, men jag vill gärna att hon hör av sig så vi kan hjälpa henne så gott det går.