Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog!

Annons

Än en gång får vi uppleva ett antal huvudlösa individer på bortastå. Med fara för sitt eget liv ser våra medlemmar numera matcherna från läktaren. Detta är inget nytt fenomen för denna säsong, utan det har förekommit under flertalet säsonger. Skillnaden är att det eskalerat kraftigt detta år.
Som om detta inte vore nog, så får våra medlemmar utstå skäll och rena hot från ordningsvakter, poliser och publikvärdar, när de visar sin frustration av att bli överösta av knallskott. Jag övertygad att Brynäs, polisen etc. kommer att slå sig för bröstet och nöjt tala om att det faktiskt arresterades personer under lördagen. Det är självklart bra, men det räcker inte på långa vägar. Det enda raka var att tömma bortastå, likt det som skedde mot Luleå. Bevisligen fanns det ju fler smällare efter som en briserade långt senare, efter avbrottet. Bortförklaringar att det inte går att tömma bortastå utan att situationen blir värre är ointressanta i det här fallet, det är pedagogiken i det hela som stinker. Vad skulle till exempel hända om en enda liten smällare kastas i den andra riktningen, in på bortastå? Vi hörde redan innan säsongen att, "En enda bengal från er och vi bryter matchen och tömmer hemmastå.". Med denna pedagogik är det alltså helt ok att bete sig som du vill, så länge du befinner dig på bortasektionen? Hur ska vi kunna förmana våra medlemmar att uppföra sig på ett korrekt sätt när vi är på besök i andra hallar? När bevisligen ett sämre uppträdande, mer eller mindre undgår synliga repressalier?
Sen har vi det här med tomma hot, "Fler smällare och vi tömmer bortastå". En smällare briserade, säkerhetsapparaten tittar passivt på och de störande elementen får fortsätta som om inget hade hänt. Det får inte förekomma fler tomma hot, detta förstärker endast att det är "ok" att bete sig som de gör.
Vi har helt enkelt fått nog, och vi kräver följande saker för att vi inte ska börja rekommendera våra medlemmar att helt sonika se matcherna på tv:
• En offentlig ursäkt från Brynäs/polisen till våra medlemmar för den upplevda särbehandlingen.
• Att en projektgrupp, där Brooklyn Tigers finns representerade, sätts samman som skall arbeta med att ta fram en varaktig lösning som kan garantera våra medlemmars säkerhet i fortsättningen
• En ändring i attityden från ordningsvakter och övrig säkerhetspersonal, som agerar mot de som gör fel i stället för att våra medlemmar är de som blir utslängda och hotade med repressalier.
Situationen som den är nu är ohållbar och det gäller att ta krafttag mot detta. Alternativet är att hemmastå sakta men säkert kommer att tömmas på folk. Det är inte särskilt många som är beredda att riskera sin hälsa för att beskåda Brynäs matcher.

Hälsningar, Styrelsen Brooklyn Tigers
Genom Håkan Fahlstedt

Mer läsning

Annons