Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går det utför i Kungsberget

Den tidiga vintern har gjort att även säsongspremiären kom tidigt i Kungsberget.

Under söndagen var det full fart i backarna trots att kylan bet i bara kinder.

Redan i lördags kunde den som besökte Kungsberget lyda Ingemar Stenmarks klassiska råd. Då öppnade nämligen tre av anläggningens liftar för säsongen så att den som ville kunde kasta sig ut för sju av backarna.

Därmed var det bar å åk.

Under söndagen pekade termometern oroväckande minus 20 grader men det hindrade inte att det var full aktivitet vid Kungsliftarna.

– Så jäkla kallt är det inte bara man klär sig rätt och liftarna går som de ska. Det är lite si och så med det ibland, säger Göran Hellmers från Stockholm.

För honom ryckte det så mycket i snowboardtarmen att han gav sig ut i Hammarbybacken i hemstaden redan i fredags – men då fick han gå upp.

– Det är jättebra att de öppnar så tidigt här. Från och med nu kommer vi att komma hit och åka var och varannan helg, säger han.

Även Robert Klemedsson från Solna gladdes åt den tidiga säsongsstarten inför sitt premiäråk i pisten tillsammans med barnen Julia och Filip.

– Det är ovanligt. Men det var lite kallare än vi hade tänkt oss. Vi får ta det lite lugnt i dag och gå in och värma oss med jämna mellanrum, säger han.